Αράχωβα Πανσιοναραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας

Καιρός

ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙΡΟΣ

Arahovameteo feed

Στο ασβεστολιθικό υπόβαθρο του Παρνασσού έχει διαμορφωθεί ένα πολύ έντονο ανάγλυφο (σπήλαια, βάθρα, φαράγγια), όπου φιλοξενούνται αρκετά είδη νυχτερίδων. Τα ευαίσθητα αυτά θηλαστικά προστατεύονται σε Εθνικό, Κοινοτικό και παγκόσμιο επίπεδο μέσω κάποιων συμβάσεων και λιστών (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ, σύμβαση CITES, Κόκκινο Βιβλίο της IUCN, Συνθήκη Βέρνης, Προεδρικό Διάταγμα 67/81).
Καθώς τα σπήλαια και τα βάραθρα αποτελούν κατοικία, σταθμούς διαχείμασης και τόπους ανατροφής για τα περισσότερα από αυτά, καλό θα ήταν να έχουμε υπόψιν μας τον παρακάτω οδηγό συμπεριφοράς του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού που αφορά επισκέψεις σε σπήλαια.

Σε περίπτωση υψηλής επισκεψιμότητας στο σπηλαιοβάραθρο ή σε οποιοδήποτε άλλο σπήλαιο με αποικίες χειροπτέρων, ο θόρυβος, η φωταγώγηση από φακούς, τα φλας φωτογραφικών μηχανών, κ.λπ. μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή όχληση στα χειρόπτερα, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη του σπηλαίου από αυτά, στο θάνατο χειροπτέρων ή στην εγκατάλειψη νεογνών αν η επίσκεψη γίνει στη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Η όχληση από τυχόν επισκέπτες συνεπώς πρέπει να αποφεύγεται ή να ελαχιστοποιείται για όσο χρονικό διάστημα οι αποικίες είναι παρούσες. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τα μέσα περίπου της άνοιξης μέχρι τα μέσα με τέλη καλοκαιριού, όταν σχηματίζονται οι μητρικές αποικίες αναπαραγωγής (εγκυμοσύνη, γεννήσεις, γαλουχία), καθώς επίσης και κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι νυχτερίδες βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, οπότε και οι επισκέψεις πρέπει να αποφεύγονται.
Με βάση τα ως άνω, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη αποικιών ή/και μεμονωμένων ατόμων χειροπτέρων (νυχτερίδων), σε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα σπήλαια εντός του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού ή στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθοι κανόνες συμπεριφοράς:
• Αποφυγή της άμεσης επαφής με τις νυχτερίδες (άγγιγμα – σύλληψη). Η επαφή με οποιοδήποτε άγριο ζώο πρέπει να αποφεύγεται τόσο για την ασφάλεια των ζώων όσο και για την ασφάλεια των επισκεπτών.
• Περιορισμός του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό.
• Αποφυγή της έκθεσης των νυχτερίδων σε φωτισμό.
• Περιορισμός των φωτογραφίσεων στο ελάχιστο δυνατό.
• Αποφυγή του καπνίσματος στο χώρο του σπηλαίου.
• Επίσκεψη του σπηλαίου ανά μικρές ομάδες με περιορισμό του αριθμού των σπηλαιολόγων της εκάστοτε ομάδας στο ελάχιστο δυνατό (έως 5 άτομα) ή και διακοπή της επίσκεψης στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων αποικιών εκατοντάδων ατόμων.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Άστατος ο καιρός αύριο Παρασκευή 26/5 σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα, κατά τόπους, θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικά φαινόμενα.
Θερμοκρασία ως 24C στα κεντρικά, άνεμοι Δ-ΒΔ 3-5 μποφώρ στρεφόμενοι στη διάρκεια της ημέρας σε ΝΔ ίδιας έντασης.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tης Αναλήψεως σήμερα γιορτάζουν οι τσοπάνηδες με τα ζωντανά τους, πρόβατα και γίδια που βόσκουν στις πλαγιές του Παρνασσού!
Ανήμερα της Αναλήψεως οι τσοπάνηδες καλούσαν συγγενείς και φίλους που μόλις σχόλαγε η λειτουργία επακολουθούσε γλέντι με τραγούδια και χορούς. Οι καλεσμένοι δεν παρέλειπαν να φέρουν μαζί τους κρασί, ζυμωτό ψωμί και λογής - λογής καλούδια ενώ όλοι μαζί τραγουδούσαν:

«στρούγκα μου μαρμαρόστρουγκα και μαρμαροκτισμένη
εδώ μαρή βελάζουν πρόβατα, εδώ βελάζουν γίδια,
βελάζουν κι αρνοκάτσικα πεντ’ εξ-οχτώ χιλιάδες…..»

Και του χρόνου να είμαστε καλά!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Χρόνια -πολλά . . στους τσοπανηδες του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ! σήμερα της αναλήψεως.... ... See MoreSee Less

View on Facebook

Γενικευμένη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο Πέμπτη 25/5 στα ηπειρωτικά.
Tα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, δυτική Στερεά και θα συνοδεύονται, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικά φαινόμενα. Δείξτε προσοχή!
Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-5 μποφώρ. Θερμοκρασία 24-26C στα ηπειρωτικά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν την Αράχωβα και την περιοχή του Παρνασσού. Όσοι θα είστε στο ύπαιθρο, προσοχή από ηλεκτρικά φαινόμενα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΑΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:
1. ΑΠΟΨΕ (24-05-2017)
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ (ΠΛΗΝ ΘΡΑΚΗΣ).

2. ΑΥΡΙΟ (25-05-2017)
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ.

3. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-05-2017)
ΑΡΧΙΚΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Γενικευμένη αστάθεια σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Στο χάρτη τώρα (ανιχνευτές Αράχωβας) παρατηρούμε εκτεταμένα ηλεκτρικά φαινόμενα αλλά και πυρήνες καταιγίδων.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Το χιόνι κρατά ως σήμερα στον Παρνασσό!
(Στο στιγμιότυπο, ο Παρνασσός απ' το Λιβάδι Αράχωβας).
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Κατά κανόνα, σε κάθε καταιγίδα συμβαίνουν ηλεκτρικά φαινόμενα, λόγω της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της ατμόσφαιρας. Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, έχουμε την ΑΣΤΡΑΠΗ όταν συμβαίνουν ηλεκτρικοί σπινθήρες ανάμεσα στο ίδιο ή διαφορετικά νέφη και ΚΕΡΑΥΝΟ όταν η ηλεκτρική εκκένωση αναφέρεται μεταξύ νέφους ή εδάφους.

Κατά τη δημιουργία του ηλεκτρικού φαινομένου ο ήχος και το φως παράγονται ταυτόχρονα. Επειδή όμως η ταχύτητα του φωτός είναι αστραπιαία απ' αυτήν του ήχου, βλέπουμε πρώτα το φως και στη συνέχεια ακολουθεί η βροντή.

Για να υπολογίσουμε την απόσταση του κεραυνού από το σημείο που βρισκόμαστε, χρονομετρούμε το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ λάμψης και κρότου σε δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια το πολλαπλασιάζουμε με το 344 (=μέτρα ανά δευτερόλεπτα, ταχύτητα ήχου) και το αποτέλεσμα μας δείχνει την απόσταση σε μέτρα.

Πχ. Χρόνος λάμψης - κρότου 3 δευτ., άρα 344 *3= 1032 μέτρα.

Ευνόητο ότι όσο πιο μικρός είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από τη λάμψη ως τον κρότο, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο σημείο που λαμβάνει χώρα ο κεραυνός και άρα πρέπει να είμαστε προστατευμένοι.

(Σε επόμενο σημείωμα, τα μέτρα προφύλαξης από ηλεκτρικά φαινόμενα).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο καιρός των επόμενων ημερών ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στους αγρότες και σε όσους η εργασία τους εξαρτάται αποκλειστικά απ' αυτόν...

Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες και την Πέμπτη 25/5 με βροχές και καταιγίδες, τις απογευματινές κυρίως ώρες, ενώ την Παρασκευή 26/5 και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27,28/5 οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες (με χαλαζοπτώσεις) θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Η θερμοκρασία 3-4 βαθμούς πιο χαμηλά απ' τα κανονικά επίπεδα, ενώ το κυρίαρχο ρεύμα θα είναι το Δ-ΒΔ 4-6 μποφώρ.

Τέλος απ' τη Δευτέρα 29/5 οι βροχές θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Η έλευση ψυχρών διαταραχών στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις θερμές μάζες στα κατώτερα στρώματα, θα δημιουργήσουν ισχυρές συνθήκες αστάθειας τις επόμενες ημέρες στα ηπειρωτικά:

Αύριο Τετάρτη 24/5 αρχικά θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και Μακεδονία που θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται πιθανόν και από χαλαζοπτώσεις. Εξασθένηση απ' το βράδυ.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, όμως απ' το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες και στην περιοχή του Παρνασσού.

Θερμοκρασία 22-24C στη βόρεια χώρα, 26-27C στα κεντρικά, άνεμοι Δ-ΒΔ 3-4 μποφώρ στα κεντρικά.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Μεμονωμένα ηλεκτρικά φαινόμενα παρατηρούνται, ΤΩΡΑ, σε περιοχές της Στερεάς και Πελοποννήσου, όπως ξκαταγράφουν οι ανιχνευτές Αράχωβας.
(κόκκινο: κεραυνοί, πράσινο: αστραπές).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Συννέφιασε ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ . . αστραπόβροντα τώρα! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Oι ψυχρές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά, τις απογευματινές ώρες, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλό βράδυ . . από ΑΣΚΗΤΟΡΕΜΑ τούτη την ώρα ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αύριο Τρίτη 23/5 ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως απ' το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά και υπάρχει ενδεχόμενο για εκδήλωση σποραδικών όμβρων στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι Β 3-5 μποφώρ στα κεντρικά και θερμοκρασία ως 26-27C.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Αύριο Δευτέρα 22/5 στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως απ' το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ως τις πρωινές ώρες γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι Β 4-5 μποφώρ στα κεντρικά, θερμοκρασία από 25-26C στα ηπειρωτικά.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Οι καταιγίδες, ΤΩΡΑ, στα δυτικά της Εύβοιας.
Εικόνα από ανιχνευτή Αράχωβας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καταιγίδες, ΤΩΡΑ, σημειώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη από τους αισθητήρες μας! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Στον πανέμορφο εθνικό δρυμό Παρνασσού, εν μέσω βροχής! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Τρεις καταιγιδικοί πυρήνες τώρα, με τα διαδοχικά τόξα που υποδηλώνουν την κίνηση της καταιγίδας. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο καταιγιδικός χάρτης, τώρα μέσα απ' τους αισθητήρες του Arahovameteo. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ένα σύντομο βίντεο με τη θέα απ' τις πλαγιές του Νότιου Παρνασσού! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Πανοραμικό πλάνο απ' το οροπέδιο του Μπαϊντάνη 1850μ, (βόρεια της Αράχωβας).

Διακρίνεται μπροστά μας το όρος Κίρφη ή Ξεροβούνι 1650μ, στο βάθος ο Κορινθιακός κόλπος, και ο εθνικός δρόμος Αράχωβας - Λιβαδειάς, όπου βρίσκεται ο οικισμός Ζεμενού Αράχωβας στα δεξιά σας.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Προσοχή όσοι θα βρίσκονται στο ύπαιθρο αύριο, στη διάρκεια της καταιγίδας, να αποφεύγουν την έκθεσή τους κάτω από δέντρα ή αντικείμενα που προεξέχουν και αν μπορούν να σπεύσουν σε στεγασμένο χώρο.

Θα υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά φαινόμενα, κυρίως κεραυνοί (ηλ. εκκενώσεις) λόγω της έντονης αστάθειας!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας, εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων:

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

civilprotection.gr
... See MoreSee Less

View on Facebook

Aύριο Κυριακή 21/5 θα εκδηλωθεί έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά απ' τα ΒΔ και κυρίως μετά το μεσημέρι, σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα ως το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στα ανατολικά και νότια ενώ θα αρχίσουν να εξασθενούν απ' τα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι Δ- ΒΔ 4-6 μποφώρ, ενώ στις περιοχές που θα εκδηλώνονται καταιγίδες θα υπάρχουν και ισχυρές ριπές. Θερμοκρασία ως 24-26C.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται με χαλάζι, ριπές ανέμων και ηλεκτρικά φαινόμενα, αναμένονται στη Μακεδονία, Ήπειρο, τη Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια και Βόρειο Αιγαίο.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή!

Στον παρακάτω χάρτη (meteoalarm, ΕΜΥ) με πορτοκαλί χρώμα τα έντονα φαινόμενα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα σας, αίθριος ο καιρός σήμερα, επιδείνωση του καιρού αύριο Κυριακή 21/5/17. Μόλις εξέδωσε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (21-5-17) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

A.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (21-5-17)
ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ , Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΓΑ Η ΕΥΒΟΙΑ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

B. TH ΔΕΥΤΕΡΑ (22-5-17)
ΜΕΧΡΙ NΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ, Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ας απολαύσουμε και μερικά ακόμη όμορφα στιγμιότυπα απ' το μαγιάτικο χιόνι του Παρνασσού!
Παρνασσός 19-5-2017 (2)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Αποχαιρετούμε σήμερα, με το τελευταίο φρέσκο χιόνι, το χειμώνα!
Σας ευχαριστούμε πολύ για τα πολλά μηνύματα και emails που μας αποστέλλετε!
Την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε!

Καλό καλοκαίρι σε όλους και όλες σας!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Πανέμορφο βίντεο, απολαύστε!
Στην αφετηρία του συρόμενου "Περικλή", 2100μ στον Παρνασσό, απολαμβάνοντας το μαγιάτικο, φρέσκο χιόνι.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Η περίφημη Γκιώνα 2510μ δυτικά του Παρνασσού κι αυτή φρεσκοχιονισμένη! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Φωτοάλμπουμ (1) από το μαγιάτικο, φρέσκο χιόνι του Παρνασσού, 19-5-2017. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Η ψυχρή διαταραχή που μας επηρέασε κινείται ανατολικά και έτσι από σήμερα Παρασκευή 19/5 ο καιρός έχει βελτιωθεί.

>>> Αύριο Σάββατο 20/5 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια ορεινά υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές ώρες.
Θερμοκρασία σε άνοδο στα επίπεδα 25-26C στα ηπειρωτικά, άνεμοι ΒΔ 3-5 που στη διάρκεια της μέρας θα στραφούν σε ΝΔ ίδιας έντασης.

>>>Την Κυριακή 21/5 θα έχουμε νέο κύκλο βροχών αρχικά από τα ΒΔ ηπειρωτικά και στη διάρκεια της ημέρας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 5-7 μποφώρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ακόμη και σκι θα μπορούσε να γίνει σήμερα 19-5-17!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Χιονισμένες καλημέρες από τον Παρνασσό!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Μαγιάτικος λευκός Παρνασσός, σήμερα 18 Μαϊου '17 (μέρος 2)

Δυστυχώς η περιορισμένη ορατότητα δε μας επέτρεψε καλύτερες λήψεις. Η χιονόστρωση ξεκινούσε μετά τα πρώτα 500 μέτρα, σε υψ. 1800μ, ανεβαίνοντας το δρόμο (απ' το parking 1750μ στα Κελάρια) προς το σαλέ-αφετηρίες πιστών 1950μ.

Αύριο με τη βελτίωση του καιρού, θα απολαύσουμε πανέμορφα ανοιξιάτικα χιονισμένα τοπία!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2,1C το θερμόμετρο τώρα στον Παρνασσό, στους 9,9C η Αράχωβα! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Φθινοπωρινό μοτίβο με χιονόστρωση στον Παρνασσό!
Η χιονόστρωση στα Κελάρια αρχίζει απ' τα 1800μ. Στο ύψος του σαλέ (1950μ) υπάρχει ολική χιονόστρωση 2-3 εκ. που σε κάποια υπήνεμα σημεία αγγίζει και τα 5 εκ.
Εκτιμάται ότι σε υψόμετρα >2100μ το χιόνι μπορεί να ξεπερνά και τα 10 εκατοστά, δεδομένου του μεγάλου ύψους υετού που έπεσε (100,2 mm)
Δυστυχώς η περιορισμένη ορατότητα (20μ) δεν μας επέτρεψε να απαθανατίσουμε ευκρινώς το λευκό τοπίο!
Θερμοκρασία πριν λίγο στα Κελάρια 1960μ (1.7C).

Αύριο που θα ανοίξει ο καιρός, ο κατάλευκος μαγιάτικος Παρνασσός θα φαντάζει πανέμορφος!

Ας απολαύσουμε τα όμορφα στιγμιότυπα!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Βελτιωμένος ο καιρός αύριο, Παρασκευή 19/5 στα ηπειρωτικά, καθώς τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη Ν-ΝΑ νησιωτική χώρα και ως το βράδυ θα σταματήσουν.
Oι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4-6 μποφώρ στα κεντρικά και η θερμοκρασία από 10-22 στα κεντρικά.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Απ' τα 1800μ αρχίζει η χιονόστρωση!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Το χιόνι αγγίζει και τα 5 εκατοστά σε πολλά σημεία στον Παρνασσό. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Βίντεο τώρα από χιονισμένο Παρνασσό!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους και φίλες μας!
Αύριο θα απολαύσουμε, εκ νέου, το χιονισμένο τοπίο του Παρνασσού!!!!!
Απ' τη σελίδα μας!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 216 - ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017/2130 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 17-05-17/15 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1009 ΣΤΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1021 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.30, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.40
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 18/07 UTC

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΜΠΟΦΩΡ
... See MoreSee Less

View on Facebook

Χιονοθύελλα τώρα με ΒΑ ρεύμα 7 μποφώρ στον Παρνασσό!!!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Στους 1,1C το θερμόμετρο στον Παρνασσό, αραιή χιονόπτωση με 7 μποφώρ ABA ρεύμα!
Στους 8,9C o υδράργυρος στην Αράχωβα, φθινοπωρινό σκηνικό!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλό απόγευμα σε όλους σας!

(Στο στιγμιότυπο, η Αράχωβα πριν λίγο, δυτική άποψη!).
... See MoreSee Less

View on Facebook
Άψογοι
Αράχωβα ξενώνες – Αράχωβα διαμονή
Date Published: 10/12/2014
Φοβερά δωμάτια στο κέντρο της Αράχωβας. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και θα ξαναπάμε οπωσδήποτε. Πολύ ευρύχωρα, στο κέντρο της Αράχωβας, πας παντού με τα πόδια. Πολύ φιλόξενοι οι ιδιοκτήτες. Σούπερ επιλογή για όλους.
5 / 5 stars

Δημοφιλή

Διαλέξαμε τα 19 καλύτερα σαλέ
στην ΑΡΑΧΩΒΑ και βρήκαμε τιμές και τηλέφωνα!

Βρες αυτό που σου ταιριάζει!