Αράχωβα Πανσιοναραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας

Καιρός

ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙΡΟΣ

Arahovameteo feed

Αντάρα . . τούτη την ώρα στον Παρνασσό ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή ο αίθριος καιρός, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει απ' τη Δευτέρα 23/10 καθώς βαρομετρικό χαμηλό απ' τα ΒΔ ακολουθούμενο από ψυχρή μάζα θα δώσει ισχυρές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά Νότιοι ισχυροί αλλά με την έλευση του χαμηλού (24/10) θα μετατραπούν σε Βοριάδες και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά.
Επειδή ακόμη δε γνωρίζουμε την ακριβή θέση του χαμηλού δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε λεπτομέρειες, τις οποίες θα αναλύσουμε σε επόμενο σημείωμα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα.. από το στενό δρομάκι. που οδηγεί στον ΠΑΡΝΑΣΣΌ, οπως Κ να είναι, όμορφο είναι! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλό ξημέρωμα... από χιονοδρομικό! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 26-28C στα ηπειρωτικά και τις επόμενες ημέρες.
Το ΒΑ θα είναι ενισχυμένο στα ανατολικά ηπειρωτικά στα 3-5 μποφώρ και ως 7 στο Αιγαίο.
Πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα δυτικά και νότια την Παρασκευή και Σάββατο (20,21/10), η θερμοκρασία δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ο ισχυρός αντικυκλώνας φαίνεται να καταρρέει σταδιακά απ' τις 21 Οκτωβρίου και μετά με αποτέλεσμα την έλευση χαμηλών και την εκδήλωση βροχών στο διάστημα από 22 - 25 Οκτ. 2017.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα ..... από Λιάκουρα στους 9.920 φίλες, φιλους ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα σας!
Ο Ισχυρός αντικυκλώνας θα συνεχίσει και την ερχόμενη εβδομάδα να μας δίνει υψηλές θερμοκρασίες, αποκόπτοντας την έλευση χαμηλών κυρίως από τον Ατλαντικό στην περιοχή μας, και περιορίζοντας τα σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και φίλες μας απ' την όμορφη Αράχωβα! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ισχυρός αντικυκλώνας καλύπτει μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας Ευρώπης με αποτέλεσμα την επικράτηση παρατεταμένης καλοκαιρίας (ομίχλες τις πρωινές ώρες, μεγάλο ημερήσιο θερμομετρικό εύρος) που αναμένεται να διαρκέσει ως τις 20/10 τουλάχιστον.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται στο γεγονός ότι η διέλευση των αερίων μαζών που κινούνται απ' τα δυτικά προς τη Μεσόγειο έχουν μπλοκαριστεί εξαιτίας του ισχυρού αντικυκλώνα που έχει πάρει το σχήμα (Ω) και λέγεται Ωμέγα μπλοκ.

(Να σημειωθεί ότι στα ανατολικά κράσπεδα του αντικυκλώνα, στην περιοχή του ΝΑ Αιγαίου θα υπάρχει το Σαββατοκύριακο (14,15/10) ισχυρό Β-ΒΑ ρεύμα λόγω των χαμηλότερων πιέσεων που θα επικρατούν εκεί).

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αέριες μάζες απ' τον Ατλαντικό οι οποίες είναι υγρές και θερμές να κατευθύνονται σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη, δίνοντας τις πολυπόθητες βροχές, σε αντίθεση με την περιοχή μας όπου κυριαρχούν οι θερμές και ξηρές μάζες και η ανομβρία.

Με τα τελευταία στοιχεία ο αντικυκλώνας φαίνεται να μετατοπίζεται από την περιοχή μας απ' τις 22/10 ανοίγοντας ίσως τη διέλευση των χαμηλών και στην περιοχή μας.
Μακάρι...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες ως 26C στα κεντρικά ενώ τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα επικρατεί ψύχρα (9C).
Eνισχύεται το ΒΑ ρεύμα που θα φτάσει τα 7 και τοπικά 8 μποφώρ το Σαββατοκύριακο αυτό.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ευχάριστα νέα από το ΧΚΠ:
1. Κατασκευάζονται (επιτέλους!!!) χιονοπαγίδες στο βουνό. Αυτές τις μέρες τα συνεργεία τις τοποθετούν στα σημεία που έχει υποδείξει ο Κώστας Οικονόμου, υπεύθυνος χιονοδρομίας και πιστών της ΕΤΑΔ. Από το 2009 υπήρχαν σχέδια για ένα μεγάλο δίκτυο χιονοπαγίδων και φτάσαμε στο 2017 για να γίνουν! Πάλι καλά!
2. Ο Οδυσσέας είναι ΟΚ και θα λειτουργήσει κανονικά φέτος.
3. Τα service των αναβατήρων πάνε καλά και όλοι θα είναι έτοιμοι για χρήση εγκαίρως.
4. Παραμένουν στις θέσεις τους οι Βέρνερ και Παπαγεωργίου (κάτι είναι κι αυτό...).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Θύμησες και αναμνήσεις...
Χειμώνας 2012 στον Παρνασσό, ανάμεσα σε μεγάλα ύψη χιονιού!
Στο στιγμιότυπο στο 3ο Km Κελαριών - Φτερόλακας, όπου οι τοπικές χιονοστιβάδες από τα ανάντι κλείνουν, κατά διαστήματα, το δρόμο.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Η Αράχωβα στο λευκό της πέπλο, χειμώνας 2012. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αντικυκλώνας καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση της καλοκαιρίας στη χώρα μας ως και τις 20/10/2017.
Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός όλη την εβδομάδα με μέγιστες θερμοκρασίες τους 25-26C στα κεντρικά ηπειρωτικά, όμως οι ελάχιστες θα κυμανθούν στους 9C.
Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 3-5 μποφώρ. Θα ενισχυθούν όμως το Σαββατοκύριακο που θα φτάσουν τα 7-8 μποφώρ στο Αιγαίο.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Κατεβαίνοντας . . από χιονοδρομικό ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αναμνήσεις απ' το χειμώνα του 2011 στον Παρνασσό!
(Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λευτέρη Σαμψών για τα πανέμορφα στιγμιότυπα που μας απέστειλε).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Μεταξύ Κελάρια - Φτερόλακα ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Αναμνήσεις...
Χιονοδρόμοι με τις μπότες και τα σκι ανά χείρας, περπατώντας στο κέντρο της Αράχωβας, εν έτει 1987!
(Από Ολλανδική εφημερίδα).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Η χώρα μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη διατήρηση της καλοκαιρίας. Η μέγιστη στα κεντρικά αύριο Τρίτη 10/10 θα κυμανθεί στους 24C, ενώ οι ελάχιστες τις πρωινές ώρες θα είναι χαμηλές στους 8C.

Την Τετάρτη 11/10 αβαθές χαμηλό θα επηρεάσει πρόσκαιρα το δυτικό ηπειρωτικό κορμό με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Από Πέμπτη 12/10 ως και Κυριακή 15/10 ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες στα κανονικά, για την εποχή επίπεδα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Μεγαλώνουμε και γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί!
Καλωσορίζουμε και επίσημα στην ομάδα μας το γνωστό δικηγόρο Νίκο Τσακτάνη, παλιό χιονοδρόμο και λάτρη του Παρνασσού, με μεγάλη συμβολή στην δημιουργία και τη δραστηριότητα της ομάδας "Φίλοι ΧΚΠ".
Μακάρι σύντομα οι δράσεις όλων μας να συντονιστούν για την ανάπτυξη του αγαπημένου μας βουνού.

Καλές αναρτήσεις αγαπητέ φίλε Νίκο!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Χιόνισε στο Νυμφαίο Φλώρινας στα 1350μ, απ' όπου και η όμορφη φωτό!
(Πηγή: Kozanimedia.gr)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Σφυρίζει ο αέρας... πραγματικος χειμώνας σήμερα στον Παρνασσό ! Ισχυροί άνεμοι Κ ομίχλη τούτη την ώρα ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Σύντομο πέρασμα των βροχών αναμένεται αύριο Σάββατο 7/10/17 στην Αράχωβα απ' τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι αρχικά ΝΔ 3-4 μποφώρ, όμως απ' το απόγευμα με το πέρασμα του μετώπου και τη βελτίωση του καιρού οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν ξημερώματα Κυριακής στα 4-5 μποφώρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί στους 14 C, όμως απ' το απόγευμα και μετά η στροφή των ανέμων σε ΒΔ θα επιφέρει σημαντική πτώση του υδραργύρου στους 8C (τις βραδινές ώρες) και στους 5C τη νύχτα - ξημερώματα Κυριακής 8/10.
Ντυθείτε καλά απ' το βράδυ του Σαββάτου καθώς θα υπάρχει αισθητή ψύχρα!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Σύντομο πέρασμα βροχών αναμένονται και στην περιοχή του Παρνασσού απ' τις προμεσημβρινές ώρες και μετά. Αντίστοιχα και στην Αράχωβα. Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ 4 μποφώρ και η θερμοκρασία δε θα επιτρέπει την εκδήλωση χιονοπτώσεων στον Παρνασσό.
Βελτίωση απ' το απόγευμα, όπου μετά το πέρασμα του μετώπου οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Όμως το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρχει υετός ώστε να χιονίσει στις ψηλές κορφές του Παρνασσού.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο 7/10 από τα ΒΔ με ισχυρές, κατά τόπους, βροχές που θα επηρεάζουν απ' τις πρωινές ώρες τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Αν. Αιγαίου (καιρός Π). Έντονα φαινόμενα αναμένονται επομένως στην Αν. Μακεδονία, Θράκη, νησιά ΒΑ Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Β. χώρας >1500μ.
Στη διάρκεια της ημέρας οι βροχές απ' τα δυτικά θα κινηθούν ανατολικότερα όμως το πέρασμα των φαινομένων θα είναι σύντομο στα κεντρικά ηπειρωτικά.
Ως το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΝΔ 4-6 μποφώρ αλλά με το πέρασμα του μετώπου θα στρέφονται σταδιακά σε ΒΔ 5-7 μποφώρ στα κεντρικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση απ' τις απογευματινές ώρες.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΙΑΔΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΒΔ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΩΣ 18C, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΩΣ 20C.
ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΑΙΣΘΗΤΗ ΨΥΧΡΑ.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΕΜΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10/17

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-10-2017) ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

A. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:

1. ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

2. ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.

B. ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΥ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 7 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ

Γ. ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ (6-8 ΒΑΘΜΟΥΣ) ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Πριν . . την πανσέληνο ! ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Η Αράχωβα σε λευκό πέπλο, εικόνα που αναμένεται να δούμε και φέτος το χειμώνα! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Υφέσεις (χαμηλά) το φθινόπωρο στη χώρα μας

Οι περισσότερες βροχές που πέφτουν στη χώρα μας οφείλονται στα συστήματα που κινούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους, δια μέσω της Μεσογείου (χαμηλά) οπότε και εμπλουτίζονται με υδρατμούς.
Οι υφέσεις προέρχονται τόσο από τον Ατλαντικό, όσο και απ' τις περιοχές όπου λαμβάνει μέρος η κυκλογένεση (κόλπους Σύρτεων, Λέοντος, Β. Αδριατικής κλπ). Αρκετές εκ των υφέσεων της Μεσογείου δεν φτάνουν στην περιοχή μας αλλά κινούνται ΒΑ με κατεύθυνση συνήθως προς Ουγγαρία.
Όσες διέρχονται στη χώρα μας, την επηρεάζουν με φαινόμενα, ενώ στη συνέχεια συνήθως κατευθύνονται προς ΒΑ δια μέσου της Αν. Θράκης και Μαύρης θάλασσας.
Οι υφέσεις σχηματικά θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν σε αυτές που διέρχονται α) απ' την Κεντρική χώρα, β) απ' τη βόρεια Ελλάδα ή βορειότερα αυτής και γ) νότια της ηπειρωτικής χώρας.
Σε επόμενο σημείωμα θα αναφερθούμε διεξοδικά κυρίως στα χαμηλά (α) που ο πυρήνας τους περνά απ' την κεντρική Ελλάδα (φυσικά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας) και μας δίνουν τα πολυπόθητα χιόνια και βροχές στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Περιμένοντας το χειμώνα στην όμορφη Αράχωβα!
(φωτό αρχείου 2011, Arahovameteo group).
... See MoreSee Less

View on Facebook

Υψηλές πιέσεις καλύπτουν την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση της καλοκαιρίας στη χώρα μας το διήμερο Τετάρτης 4/10 και Πέμπτης 5/10.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των 25-26C, ωστόσο η ελάχιστες τιμές θα κυμαίνονται στους 10C, ενώ στα ορεινά της κεντρικής χώρας θα επικρατούν μονοψήφιες τιμές. Διατηρείται το ΒΑ ρεύμα 3-5 μποφώρ στα ανατολικά.

Ήπιος ο καιρός και την Παρασκευή 6/10 με σποραδικές βροχές στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 3-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος απ' το Σαββατοκύριακο (7/10) ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τη χώρα μας, προκαλώντας τοπικές και μικρής διάρκειας βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και αν. Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 5-7 μποφώρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Σούρουπο τώρα... ΑΡΑΧΩΒΑ ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά προσήνεμα, αναμένονται αύριο Δευτέρα 2/10 ενώ θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.
Μονοψήφιες τιμές στα ορεινά και αισθητή ψύχρα.
Απ' τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει για να πλησιάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ προς τα τέλη της εβδομάδας φαίνονται και κάποιες βροχές.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Φθινοπωρινός Παρνασσός! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλό μήνα.... πάμε Παρνασσό ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Τώρα: 9,6 θερμόμετρο στην Αράχωβα!
3,1C στα Κελάρια Παρνασσού 1950μ!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Νεφελώδης ο καιρός αύριο Κυριακή 1/10/17 με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά προσήνεμα.
Οι άνεμοι ΒΑ θα πνέουν 4-5 μποφώρ στα ανατολικά και ως 6-7 στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στα επίπεδα τα σημερινά (20-22C). Στα ορεινά δε θα ξεπεράσουν τους 12-14C ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα κυμανθούν σε μονοψήφιες τιμές.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Η κορυφή "Λιάκουρα" 2457μ στο βάθος, ελαφρά χιονόστρωση παρατηρείται στις παρυφές της 2300μ, σήμερα, 30-9-2017! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Tα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό, σήμερα 30-9-17 σε υψόμετρα >2300μ, απ' το φακό του Arahovameteo, όπως είχαμε εκτιμήσει χθες, βάσει αναγωγής θερμοκρασιακής και υετού!

Kαλό χειμώνα με πολλά χιόνια!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα σας, φθινοπωρινό σκηνικό με χαμηλές θερμοκρασίες!

Χιόνισε στη διάρκεια της νύχτας στον Όλυμπο!

Εικόνα από κάμερα, δείτε εδώ: www.snowreport.gr/snowcam/olympos/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Στους 10,9C τώρα ο υδράργυρος στην Αράχωβα!
Στους 8C στη διάρκεια της νύχτας!

Συννεφιά στην Αράχωβα αύριο Σάββατο 30/9, (ο Βοριάς δεν την ευνοεί σε αξιόλογα φαινόμενα), πρόσκαιρες ψεκάδες. ΒΑ ρεύμα 3-4 μποφώρ.
Στους 12C η μέγιστη θερμοκρασία.
2-3 C χαμηλότερη η θερμοκρασία στο Λιβάδι Αράχωβας, ασθενείς βροχές ανατολικά του οικισμού και προς Επτάλοφο.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Στην παρέα μας προστίθεται και ο φίλος Χρήστος Κατσιούλης, Ηλεκτρολόγος μηχανικός με εξειδίκευση σε φωτοβολταϊκά και σιδηροδρομικά έργα, φίλος της χιονοδρομίας και γνώστης των προβλημάτων του Παρνασσού!
Θα μας ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες στο Λιβάδι Αράχωβας αλλά και για λοιπά χιονοδρομικά θέματα.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας!
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΒΑ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9, ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΗΝΕΜΑ

Χαμηλές θερμοκρασίες (20-22C οι μέγιστες στα κεντρικά) και διατήρηση του ισχυρού ΒΑ ρεύματος 8 και τοπικά 9 μποφώρ στο Αιγαίο, 4-6 και τοπικά 7 μποφώρ στα ανατολικά ηπειρωτικά, αύριο Σάββατο 30/9/17.
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά προσήνεμα στο Βοριά ( πιο έντονα φαινομενα σε Εύβοια, Χαλκιδική, ΒΑ Αιγαίο, Κρήτη, Θράκη).

Την Κυριακή 1/10 θα διατηρηθούν οι τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες γενικά. Το ΒΑ ρεύμα θα εξασθενεί σταδιακά, θερμοκρασίες στα επίπεδα του Σαββάτου 30/9.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες μας!
Καλό φθινόπωρο!
Στους 3,4C η θερμοκρασία στα Κελάρια Παρνασσού με ασθενή υετό και ισχυρό ΒΑ ρεύμα 5 μποφώρ!
Ισχυρή πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση σε υψόμετρο >2300μ, βάσει της θερμοκρασίας!
Θα το ξέρουμε αύριο, με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του Arahovameteo στον Παρνασσό!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλημέρα . . Κ από το βροχερό Πολύδροσο ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο Παρνασσός μετεωρολογικά , θα λέγαμε ότι αποτελεί το όριο των καιρών, του Βοριά και του Νοτιά.

Και αυτό γιατί ψυχρές εισβολές απ' τα ΒΑ φέρνουν χιόνι στις προσήνεμες σε αυτό ΒΑ πλευρές (Φτερόλακα, Χιονοδρομικό), καθώς εμπλουτίζονται από υδρατμούς του Αιγαίου, μέσω του Μαλιακού κόλπου.

Επίσης, χαμηλά απ' τη Μεσόγειο πλούσια σε υδρατμούς, κινούμενα δια μέσω του Ιονίου προς Στερεά, αφήνουν ενίοτε μεγάλα ύψη χιονιού στις Ν-ΝΔ πλαγιές (Κελάρια χιονοδρομικού, Γεροντόβραχο, Πετρίτη κλπ).

Επικρατούντες καιροί στα Κελάρια: ΝΔ , στη Φτερόλακα ο ΒΑ.

Εκτενή αφιερώματα για τους τύπους καιρού, τις υφέσεις που επηρεάζουν την περιοχή του Παρνασσού σε επόμενα σημειώματα.
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟ

Η ενίσχυση των Βοριάδων με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού αύριο Παρασκευή 29/9/17.

Κατά τ' άλλα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, Εύβοια και Κρήτη. Τις πρωινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια πιθανόν ισχυρές.

Ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι 4-6 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 7-8 μποφώρ στο Αιγαίο.

Θερμοκρασία ως 21C στα κεντρικά και δυτικά ως 19-20 στα βόρεια. Ψύχρα τη νύχτα και το πρωί, μονοψήφιες τιμές στα ορεινά!
... See MoreSee Less

View on Facebook
Άψογοι
Αράχωβα ξενώνες – Αράχωβα διαμονή
Date Published: 10/12/2014
Φοβερά δωμάτια στο κέντρο της Αράχωβας. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και θα ξαναπάμε οπωσδήποτε. Πολύ ευρύχωρα, στο κέντρο της Αράχωβας, πας παντού με τα πόδια. Πολύ φιλόξενοι οι ιδιοκτήτες. Σούπερ επιλογή για όλους.
5 / 5 stars

Δημοφιλή

Διαλέξαμε τα 19 καλύτερα σαλέ
στην ΑΡΑΧΩΒΑ και βρήκαμε τιμές και τηλέφωνα!

Βρες αυτό που σου ταιριάζει!