αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας

Αράχωβα τώρα – Καιρός, Live Cam

Η Αράχωβα Τώρα

Δείτε την Αράχωβα Τώρα μέσα από την Live Camera του Arahovameteo στον Άγιο Γεώργιο, αλλά και μέσα από τις δημοσιεύσεις του Arahovameteo Group του Facebook για τον καιρό και τα νέα της Αράχωβας και του Παρνασσού, που αναδημοσιεύονται άμεαα στην σελίδα του Arahova-Pansion.gr.

Αράχωβα Καιρός: πρόβλεψη 7 ημερών

Αράχωβα καιρός

Live Camera Ρολόι Αράχωβας

αραχωβα τωρα

Arahovameteo feed

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

20 hours ago

Arachovameteo.gr

Καλημέρα σας από την όμορφη Πολύδροσο, από τη βόρεια πλευρά του Παρνασσού!

#Polydrosos #polydroso #ski
... See MoreSee Less

Καλημέρα σας από την όμορφη Πολύδροσο, από τη βόρεια πλευρά του Παρνασσού! #polydrosos #polydroso #ski

Ανάβαση στην κορυφή Λιάκουρα Παρνασσού, εν μέσω ομίχλης, ομάδας Ιρλανδών από το φίλο και πιστοποιημένο δάσκαλο βουνού (κρατική πιστοποίηση) Stelios Demertzis. ... See MoreSee Less

Ανάβαση στην κορυφή Λιάκουρα Παρνασσού, εν μέσω ομίχλης, ομάδας Ιρλανδών από το φίλο και πιστοποιημένο δάσκαλο βουνού (κρατική πιστοποίηση) Stelios Demertzis.

3 days ago

Arachovameteo.gr

Η επίδραση του Κορινθιακού κόλπου στην κατανομή των βροχοπτώσεων από τα χαμηλά που κινούνται από τα δυτικά

Στον παρακάτω χάρτη παρατηρούμε με τη μαύρη διαγώνια γραμμή την οροσειρά της Πίνδου που διασχίζει τα ηπειρωτικά με κατεύθυνση Β-ΒΔ προς Ν-ΝΑ και διακόπτεται στο ύψος του Κορινθιακού κόλπου.

Η διακοπή της οροσειράς, λόγω της θάλασσας του Κορινθιακού, έχει ως συνέπεια οι υδρατμοί που φέρουν οι βροχοφόροι άνεμοι (από τα δυτικά) να μη συμπυκνώνονται με αποτέλεσμα τη μη υγροποίησή τους, καθόσον κινούνται χωρίς ορογραφικά εμπόδια.

Επομένως τα ύψη βροχής είναι μικρά, κατά μήκος του Κορινθιακού και στα παράλια που σχηματίζονται εκατέρωθεν αυτού, με ισχυρή κάμψη των χαρτών υετού στα δυτικότερα τμήματα του Κορινθιακού.

(Ως γνωστό, μέσω των ορέων, ο αέρας εξαναγκάζεται να υπερπηδήσει τις οροσειρές που παρεμβάλλονται στη διαδρομή του. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη διαστολή και στην ψύξη του αέρα, καθώς αυτός ανυψώνεται, με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση των υδρατμών του, σε ορισμένο ύψος επάνω από το έδαφος, όπου ο ανυψούμενος όγκος αέρα καθίσταται κορεσμένος σε υδρατμούς).

Ο Παρνασσός ευνοείται από τα συστήματα που κινούνται με φορά ΝΔ και περνούν ανεμπόδιστα μέσω του Κορινθιακού κόλπου χωρίς να συναντούν το εμπόδιο του όρους Γκιώνας που αποκόπτει πολλές φορές σημαντικό τμήμα του υετού.

Η ΝΔ κυκλοφορία είναι η επικρατούσα καιρική κατάσταση στα Κελάρια που ευνοεί σε χιονόπτωση τον Παρνασσό, αν συντρέχουν και ορισμένες προϋποθέσεις που θα αναλυθούν άλλη φορά. Πολλές φορές όμως δημιουργεί και προβλήματα στη λειτουργία του χιονοδρομικού λόγω των ισχυρών ανέμων.

Θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε επόμενες αναρτήσεις αγαπητοί φίλοι και φίλες και θα περιμένουμε τις απόψεις και τα σχόλιά σας.

#Αράχωβα #arachova #arahova #parnassos
... See MoreSee Less

Η επίδραση του Κορινθιακού κόλπου στην κατανομή των βροχοπτώσεων από τα χαμηλά που κινούνται από τα δυτικά Στον παρακάτω χάρτη παρατηρούμε με τη μαύρη διαγώνια γραμμή την οροσειρά της Πίνδου που διασχίζει τα ηπειρωτικά με κατεύθυνση Β-ΒΔ προς Ν-ΝΑ και διακόπτεται στο ύψος του Κορινθιακού κόλπου. Η διακοπή της οροσειράς, λόγω της θάλασσας του Κορινθιακού, έχει ως συνέπεια οι υδρατμοί που φέρουν οι βροχοφόροι άνεμοι (από τα δυτικά) να μη συμπυκνώνονται με αποτέλεσμα τη μη υγροποίησή τους, καθόσον κινούνται χωρίς ορογραφικά εμπόδια. Επομένως τα ύψη βροχής είναι μικρά, κατά μήκος του Κορινθιακού και στα παράλια που σχηματίζονται εκατέρωθεν αυτού, με ισχυρή κάμψη των χαρτών υετού στα δυτικότερα τμήματα του Κορινθιακού. (Ως γνωστό, μέσω των ορέων, ο αέρας εξαναγκάζεται να υπερπηδήσει τις οροσειρές που παρεμβάλλονται στη διαδρομή του. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη διαστολή και στην ψύξη του αέρα, καθώς αυτός ανυψώνεται, με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση των υδρατμών του, σε ορισμένο ύψος επάνω από το έδαφος, όπου ο ανυψούμενος όγκος αέρα καθίσταται κορεσμένος σε υδρατμούς). Ο Παρνασσός ευνοείται από τα συστήματα που κινούνται με φορά ΝΔ και περνούν ανεμπόδιστα μέσω του Κορινθιακού κόλπου χωρίς να συναντούν το εμπόδιο του όρους Γκιώνας που αποκόπτει πολλές φορές σημαντικό τμήμα του υετού. Η ΝΔ κυκλοφορία είναι η επικρατούσα καιρική κατάσταση στα Κελάρια που ευνοεί σε χιονόπτωση τον Παρνασσό, αν συντρέχουν και ορισμένες προϋποθέσεις που θα αναλυθούν άλλη φορά. Πολλές φορές όμως δημιουργεί και προβλήματα στη λειτουργία του χιονοδρομικού λόγω των ισχυρών ανέμων. Θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε επόμενες αναρτήσεις αγαπητοί φίλοι και φίλες και θα περιμένουμε τις απόψεις και τα σχόλιά σας. #αράχωβα #arachova #arahova #parnassos

Comment on Facebook

Ο Παρνασσός και οι καθαρά βόρειοι άνεμοι που τον διαπερνούν, έχουν άμεσες επιπτώσεις για την βόρεια Πελοπόννησο και ειδικότερα για την περιοχή της πεδιάδας της Νεμέας. Συγκεκριμένα οι όψιμες χιονοπτώσεις στον Παρνασσό τον Απρίλιο ακόμη και τον Μάϊο έχουν άμεσες επιπτώσεις με παγετό στα αμπέλια μας, πού μόλις έχουν ανοίξει τα "μάτια " από αρχές Απριλίου . Οι κατακρημνίσεις ψυχρών αέριων μαζών κάνουν υπερπήδηση του Κορινθιακού και προσβάλλουν τις αμπελοκαλλιέργειες της πεδιάδας της Νεμέας με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν ακόμη και αρχές Μαϊου όπως συνέβη το 2003. Το 2022 μάλιστα συνέβη ένα μοναδικό φαινόμενο όπου στα μέσα Μαρτίου είχαμε θερμοκρασία -19 C°. Να σημειωθεί ακόμη πως η οροσειρά της Κυλλήνης που είναι δίπλα, ΒΔ της πεδιάδας της Νεμέας, δεν την επηρεάζει, αλλά δυστυχώς δέχεται την προσβολή των ψυχρών αέριων μαζών του Παρνασσού.

4 days ago

Arachovameteo.gr

Καλό μεσημέρι από την όμορφη Αράχωβα! ... See MoreSee Less

Καλό μεσημέρι από την όμορφη Αράχωβα!

4 days ago

Arachovameteo.gr

Η περασμένη κακοκαιρία, όπως τη ζήσαμε μέσα από τους χάρτες του καταιγιδικού μας συστήματος, από το υπερσύγχρονο πολλαπλό σύστημα αισθητήρων, μια συνεργασία του Arachovameteo.gr με το Μόναχο και τους Γερμανούς ειδικούς στον τομέα του ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού!

Στο χάρτη βλέπετε τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις καταιγίδες, εντός της εμβέλειας των αισθητήρων.
... See MoreSee Less

Η περασμένη κακοκαιρία, όπως τη ζήσαμε μέσα από τους χάρτες του καταιγιδικού μας συστήματος, από το υπερσύγχρονο πολλαπλό σύστημα αισθητήρων, μια συνεργασία του Arachovameteo.gr με το Μόναχο και τους Γερμανούς ειδικούς στον τομέα του ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού! Στο χάρτη βλέπετε τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις καταιγίδες, εντός της εμβέλειας των αισθητήρων.

Comment on Facebook

ΓΙΑ ΟΚΤΩΒΡΊΟ ΠΏΣ ΤΌ ΒΛΈΠΕΤΑΙ ΘΑ ΈΧΕΙ ΚΡΎΟ ΒΡΟΧΈΣ ΧΙΌΝΙΑ

4 days ago

Arachovameteo.gr

... See MoreSee Less

4 days ago

Arachovameteo.gr

Χωρίς καιρικό ενδιαφέρον η ερχόμενη εβδομάδα του Οκτωβρίου με γενικά καλό καιρό.
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.
... See MoreSee Less

4 days ago

Arachovameteo.gr

30 Σεπτεμβρίου 2017 χιονόστρωση στον Παρνασσό... ... See MoreSee Less

30 Σεπτεμβρίου 2017 χιονόστρωση στον Παρνασσό...

5 days ago

Arachovameteo.gr

#Τουρισμός #Αυτοδιοίκηση #Χιονοδρομία #Εκλογές.Το παγκόσμιο κύπελλο σκι ανοίγει την φθινοπωρινή του αυλαία με 3 εξαιρετικού ενδιαφέροντος αγώνες. Οι διοργανωτές κλιμακώνουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα μέχρι την 22.12.2023.
Η επικοινωνία με ψηφιακό και έντυπο υλικό
έχει φτάσει μέσω των ΜΜΕ & Social Media
στοχευμένα στο διεθνές κοινό, που καλείται να επισκεφθεί και να βιώσει την εμπειρία του ski υψηλών προδιαγραφών ως θεατής, χιονοδρόμος ή εθελοντής.
Κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια έχουν οι Αλπικοι Δήμοι και οι Τοπικοί & Περιφερειακοί οργανισμοί Τουρισμού ! Ακολουθούν σε κρατικό επίπεδο, η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, τα υπουργεία Τουρισμού/Δημ.Ταξης/ Πολιτικής Προστασίας/Τύπου-ΜΜΕ.
Η επετειακή αφίσα του Solden για τα
#30χρόνια διοργάνωσης φέρνει κάποια μελαγχολία στους Έλληνες χιονοδρόμους
οι οποίοι θα θυμούνται με νοσταλγία ότι την ίδια περίοδο,το 1993 απολάμβαναν την εγκατάσταση και λειτουργία του επικού αναβατήρα Ηρακλή στα #Κελλάρια. Αντάξιος με την ονομασία του έδωσε νέα διάσταση, ταχύτητα, συνδεσιμότητα, προσβασιμότητα σε διαδρομές και πεδίο σε όλο το ανάγλυφο του #ΧΚΠαρνασσου .Φέτος χωρίς αφίσα και σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τον αρμόδιο φορέα, το -ανατρεπτικό- νέο θα είναι ότι ο #Παρνασσός γυρίζει στο 1993 ! Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση συναρμόδιων φορέων σε Κρατικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο.
Μεταξύ βάσιμης φημολογίας και συντονισμένων διαρροών ήδη από το τέλος της άνοιξης,αναμενεται η επίσημη ανακοίνωση που αφορά την μη λειτουργία του αναβατήρα Ηρακλή! Αναζητείται ο τρόπος, ο χρόνος και το περιεχόμενο της επίσημης δημοσιοποίησης.Τη φημολογία/διαρροή αρνούνται να πιστέψουν καλόπιστοι ή κακόπιστοι κοινωνοί της.Τον σχολιασμό αποφεύγουν επίσημα (δημόσια) όσοι δρουν, επιχειρούν και πολιτεύονται στην ευρύτερη παραπαρνασσια περιοχή.
Σε μέρες Αυτοδιοικητικών εκλογών Προτείνουμε & Προτρέπουμε στους εκτιθέμενους συνδυασμούς (Δήμων & Περιφέρειας) να πάρουν θέση απέναντι στις κυοφορουμενες εξελίξεις και ταυτόχρονα να ανακοινώσουν το πρόγραμμα τους για τον Τουρισμό (4 Εποχών_εναλλακτικό_χειμερινό) που θα υλοποιήσουν στην επερχόμενη θητεία τους. Ανάλογο είναι το αίτημα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Η χιονοδρομικη διαδικασία στον Παρνασσό
αφορά σε πανελλαδικό εύρος, εργαζόμενους, επιχειρήσεις, προμηθευτές και επισκέπτες. Αφορά υπερτοπικό ΑΕΠ, κύκλο εργασιών και φορολογικά έσοδα και όχι (ανέμελους/διαχειρισιμους) χομπίστες όπως ενδεχόμενα κατατάσσουν ή αντιμετωπίζουν ακόμα τους φίλους του Παρνασσού. Αυτοί συμβαίνει να είναι 30χρονια φανατικοί χρήστες του Ηρακλή, αδιαψευστοι γνώστες και υποστηρικτές της λειτουργικότητας και προσφοράς του, στα ελληνικά χιονοδρομικά δρώμενα ! _ 🖋️ Thanos Floros για Arachovameteo.gr Arachova 365 Days Αράχωβα Βοιωτίας aLpS & bEaCh Ski & Snowboard+ __
... See MoreSee Less

#Τουρισμός #Αυτοδιοίκηση #Χιονοδρομία #Εκλογές.Το παγκόσμιο κύπελλο σκι ανοίγει την φθινοπωρινή του αυλαία με 3 εξαιρετικού ενδιαφέροντος αγώνες. Οι διοργανωτές κλιμακώνουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα μέχρι την 22.12.2023.
Η επικοινωνία με ψηφιακό και έντυπο υλικό 
έχει φτάσει μέσω των ΜΜΕ & Social Media 
στοχευμένα στο διεθνές κοινό, που καλείται να επισκεφθεί και να βιώσει την εμπειρία του ski υψηλών προδιαγραφών ως θεατής, χιονοδρόμος ή εθελοντής.
Κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια έχουν οι Αλπικοι Δήμοι και οι Τοπικοί & Περιφερειακοί οργανισμοί Τουρισμού ! Ακολουθούν σε κρατικό επίπεδο, η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, τα υπουργεία Τουρισμού/Δημ.Ταξης/ Πολιτικής Προστασίας/Τύπου-ΜΜΕ.
Η επετειακή αφίσα του Solden για τα 
#30χρόνια διοργάνωσης φέρνει κάποια μελαγχολία στους Έλληνες χιονοδρόμους
οι οποίοι θα θυμούνται με νοσταλγία ότι την ίδια περίοδο,το 1993 απολάμβαναν την εγκατάσταση και λειτουργία του επικού αναβατήρα Ηρακλή στα #Κελλάρια. Αντάξιος με την ονομασία του έδωσε νέα διάσταση, ταχύτητα, συνδεσιμότητα, προσβασιμότητα σε διαδρομές και πεδίο σε όλο το ανάγλυφο του #ΧΚΠαρνασσου .Φέτος χωρίς αφίσα και σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τον αρμόδιο φορέα, το -ανατρεπτικό- νέο θα είναι ότι ο #Παρνασσός γυρίζει στο 1993 ! Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση συναρμόδιων φορέων σε Κρατικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο.
Μεταξύ βάσιμης φημολογίας και συντονισμένων διαρροών ήδη από το τέλος της άνοιξης,αναμενεται η επίσημη ανακοίνωση που αφορά την μη λειτουργία του αναβατήρα Ηρακλή! Αναζητείται ο τρόπος, ο χρόνος και το περιεχόμενο της επίσημης δημοσιοποίησης.Τη φημολογία/διαρροή αρνούνται να πιστέψουν καλόπιστοι ή κακόπιστοι κοινωνοί της.Τον σχολιασμό αποφεύγουν επίσημα (δημόσια) όσοι δρουν, επιχειρούν και πολιτεύονται στην ευρύτερη παραπαρνασσια περιοχή. 
Σε μέρες Αυτοδιοικητικών εκλογών Προτείνουμε & Προτρέπουμε στους εκτιθέμενους συνδυασμούς (Δήμων & Περιφέρειας) να πάρουν θέση απέναντι στις κυοφορουμενες εξελίξεις και ταυτόχρονα να ανακοινώσουν το πρόγραμμα τους για τον Τουρισμό (4 Εποχών_εναλλακτικό_χειμερινό) που θα υλοποιήσουν στην επερχόμενη θητεία τους. Ανάλογο είναι το αίτημα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Η χιονοδρομικη διαδικασία στον Παρνασσό
αφορά σε πανελλαδικό εύρος, εργαζόμενους, επιχειρήσεις, προμηθευτές και επισκέπτες. Αφορά υπερτοπικό ΑΕΠ, κύκλο εργασιών και φορολογικά έσοδα και όχι (ανέμελους/διαχειρισιμους) χομπίστες όπως ενδεχόμενα κατατάσσουν ή αντιμετωπίζουν ακόμα τους φίλους του Παρνασσού. Αυτοί συμβαίνει να είναι 30χρονια φανατικοί χρήστες του Ηρακλή, αδιαψευστοι γνώστες και υποστηρικτές της λειτουργικότητας και προσφοράς του, στα ελληνικά χιονοδρομικά δρώμενα ! _ 🖋️ Thanos Floros για Arachovameteo.gr Arachova 365 Days Αράχωβα Βοιωτίας aLpS & bEaCh Ski & Snowboard+ __

Comment on Facebook

Τι λεει η Αραχοβα δι αυτο το θεμα?

Καλό χειμώνα φίλοι μου, θα έχομε προβλημα ν δε λειτουργήσει ο Ηρακλής. Αναμένομε την ΕΤΑΔ τι θα πει.

5 days ago

Arachovameteo.gr

Υπογράφτηκαν τα τεύχη δημοπράτησης από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, για το οδικό έργο της παράκαμψης (κατασκευή τούνελ) της Αράχωβας, μήκους 1,6 Km που θα την αποσυμφορήσει ειδικά το χειμώνα, από τους χιλιάδες επισκέπτες.

Το γεγονός ότι υπογράφτηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, δε σημαίνει ότι έχουν εξευρεθεί και τα κονδύλια εκτέλεσης του έργου που αγγίζει τα 177 εκ. ευρώ. Σίγουρα όμως έχει γίνει ένα θετικό βήμα προς την υλοποίηση της σύμβασης για την εκτέλεση του εν λόγω έργου.

www.google.com/amp/s/www.in.gr/2023/09/29/politics/aftodioikisi/olotaxos-gia-ergo-parakampsis-tis...
... See MoreSee Less

Υπογράφτηκαν τα τεύχη δημοπράτησης από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, για το οδικό έργο της παράκαμψης (κατασκευή τούνελ) της Αράχωβας, μήκους 1,6 Km που θα την αποσυμφορήσει ειδικά το χειμώνα, από τους χιλιάδες επισκέπτες. Το γεγονός ότι υπογράφτηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, δε σημαίνει ότι έχουν εξευρεθεί και τα κονδύλια εκτέλεσης του έργου που αγγίζει τα 177 εκ. ευρώ. Σίγουρα όμως έχει γίνει ένα θετικό βήμα προς την υλοποίηση της σύμβασης για την εκτέλεση του εν λόγω έργου. https://www.google.com/amp/s/www.in.gr/2023/09/29/politics/aftodioikisi/olotaxos-gia-ergo-parakampsis-tis-araxovas/amp/

Comment on Facebook

Μακάρι να γίνει

177εκατ. ευρώ? Η ΤΕΡΝΑ θα πάρει την δουλειά και είναι τόσο ακριβή?

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί δε φτιάχνουν τον περιφερειακό

5 days ago

Arachovameteo.gr

Ηλιοβασίλεμα και σύννεφα στον Παρνασσό... ... See MoreSee Less

Ηλιοβασίλεμα και σύννεφα στον Παρνασσό...

5 days ago

Arachovameteo.gr

Σάββατο 30/9
Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στα νοτιότερα όμβροι.
Αράχωβα: Τοπικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το μεσημέρι και ενδέχεται να εδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ασθενούς χαρακτήρα. Θερμοκρασία ως 18 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι Βορειοι 3 Μποφώρ.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου προβλέπεται αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας (21 βαθμοί στην Αράχωβα) και διατήρηση του Βόρειου ρεύματος.
... See MoreSee Less

7 days ago

Arachovameteo.gr

#Πρόταση #BirdingOnParnassos Το νέο exteme είναι το κυνήγι της γαλήνης! Αναζητώντας δραστηριότητες που προσ(κ)αλούν στην Αράχωβα φυσιολάτρες
που έχουν γνώση , ευαισθησία , οικολογική συνείδηση, χρόνο και παράλληλες συνδυαστικες συνήθειες για να υποστηρίξουν το ενδιαφέρον τους !
( Φωτογραφία • Πεζοπορία • Yoga ...)
Η παρατήρηση γίνεται στο ευρύτερο ανάγλυφο του Παρνασσού και των γειτονικών βουνών χωρίς την μονομέρεια του υψομέτρου και της αλπικής βλάστησης.
Το κίνητρο επισκεψιμότητας σε ποικιλομορφία τοπίων αυξάνεται με τη δημιουργία/αξιοπιστία νέων εμπειριών και ερεθισμάτων . Τελικά ίσως το νέο exteme είναι το κυνήγι της γαλήνης !__ 🖋️Thanos Floros Arachovameteo.gr Arachova 365 Days aLpS & bEaCh Ski & Snowboard+

🗺 Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ας θυμηθούμε τι είναι όφελος -και χρέος μας- να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε αναλλοίωτο ώστε να συνεχίζει να μας προσφέρει (δωρεάν) τις πολύτιμες υπηρεσίες του.
... See MoreSee Less

#Πρόταση #BirdingOnParnassos Το νέο exteme είναι το κυνήγι της γαλήνης! Αναζητώντας δραστηριότητες που προσ(κ)αλούν στην Αράχωβα φυσιολάτρες
που έχουν γνώση , ευαισθησία , οικολογική συνείδηση, χρόνο και παράλληλες συνδυαστικες συνήθειες για να υποστηρίξουν το ενδιαφέρον τους !
( Φωτογραφία • Πεζοπορία • Yoga ...)
Η παρατήρηση γίνεται στο ευρύτερο ανάγλυφο του Παρνασσού και των γειτονικών βουνών χωρίς την μονομέρεια του υψομέτρου και της αλπικής βλάστησης.
Το κίνητρο επισκεψιμότητας σε ποικιλομορφία τοπίων αυξάνεται με τη δημιουργία/αξιοπιστία νέων εμπειριών και ερεθισμάτων . Τελικά ίσως το νέο exteme είναι το κυνήγι της γαλήνης !__ 🖋️Thanos Floros Arachovameteo.gr Arachova 365 Days aLpS & bEaCh Ski & Snowboard+ 🗺 Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ας θυμηθούμε τι είναι όφελος -και χρέος μας- να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε αναλλοίωτο ώστε να συνεχίζει να μας προσφέρει (δωρεάν) τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

1 week ago

Arachovameteo.gr

⛈Δύσκολη και η σημερινή νύχτα, όσοι κινηθείτε σε δρόμους υπάρχουν σημεία με πολύ νερό, χώματα και πέτρες από τα ανάντι πρανή.

⛈ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28/9⛈
⚠ Μαγνησία
⚠ Σποράδες
⚠ Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια)
⚠ Φθιώτιδα
⚠ Βοιωτία.
... See MoreSee Less

⛈Δύσκολη και η σημερινή νύχτα, όσοι κινηθείτε σε δρόμους υπάρχουν σημεία με πολύ νερό, χώματα και πέτρες από τα ανάντι πρανή. ⛈ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28/9⛈
 ⚠ Μαγνησία
 ⚠ Σποράδες
 ⚠ Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια)
 ⚠ Φθιώτιδα
 ⚠ Βοιωτία.

1 week ago

Arachovameteo.gr

Ο στάσιμος καταιγιδοπυρήνας στη Μαγνησία και δη στο Βόλο προκαλεί μεγάλα προβλήματα εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που πέφτει κι έχει συσσωρευτεί. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 28/9.

Στο μεταξύ καταιγιδικοί πυρήνες αρχίζουν σταδιακά να οργανώνονται και στη Στερεά (Παρνασσό).
-----------------------------
Χάρτης από σύστημα υπερσύγχρονων αισθητήρων μας. (Στο συνημμένο πίνακα, ο χρωματισμός (τόξων) παραπέμπει στην ένταση της καταιγίδας, οι δε κουκίδες που υποδηλώνουν τα ηλεκτρικά φαινόμενα στο χρόνο γένεσης τους).
... See MoreSee Less

Ο στάσιμος καταιγιδοπυρήνας στη Μαγνησία και δη στο Βόλο προκαλεί μεγάλα προβλήματα εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που πέφτει κι έχει συσσωρευτεί. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 28/9. Στο μεταξύ καταιγιδικοί πυρήνες αρχίζουν σταδιακά να οργανώνονται και στη Στερεά (Παρνασσό).
-----------------------------
Χάρτης από σύστημα υπερσύγχρονων αισθητήρων μας. (Στο συνημμένο πίνακα, ο χρωματισμός (τόξων) παραπέμπει στην ένταση της καταιγίδας, οι δε κουκίδες που υποδηλώνουν τα ηλεκτρικά φαινόμενα στο χρόνο γένεσης τους).

Comment on Facebook

Λιλαία- Αμφίκλεια- Πολύδροσος= καταιγίδα έντασης 1 από 4.

Ενδιαφέρον

ΔΕΣΦΊΝΑ ΦΩΚΊΔΑ ΘΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΕΓΙΔΕΣ

αρα το ιδειο ηταν με daniel,kamia diafora

Τι πρόβλεψη ή εκτίμηση έχουμε για την Βοιωτία μέχρι και αύριο;

View more comments

1 week ago

Arachovameteo.gr

Ύψη βροχής σήμερα Τετάρτη 27/9/2023 σε χιλιοστά (λίτρα ή κιλά νερού ανά τετραγωνικό μέτρο επιφανείας) από ενδεικτικές περιοχές της Στερεάς.
(Τα στοιχεία είναι από τους μετ. σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και από ιδιωτικούς).
... See MoreSee Less

Ύψη βροχής σήμερα Τετάρτη 27/9/2023 σε χιλιοστά (λίτρα ή κιλά νερού ανά τετραγωνικό μέτρο επιφανείας) από ενδεικτικές περιοχές της Στερεάς.
(Τα στοιχεία είναι από τους μετ. σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και από ιδιωτικούς).

Comment on Facebook

Ας το κάνει χιόνι φέτος ….

Εντύπωση μου κάνει το ότι έχει πέσει πολλή βροχή στα μέρη με τον περισσότερο τουρισμό. Ενδεχομένως όταν κατέβει η θερμοκρασία θα γίνει χιόνι!!!

Λαμία κέντρο 80+

το μετεο δινει αλλα στοιχεια?

1 week ago

Arachovameteo.gr

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 28/9.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια). Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ως εκ τούτου απαιτείται εκ νέου προσοχή.
... See MoreSee Less

1 week ago

Arachovameteo.gr