αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας

Αράχωβα τώρα – Καιρός, Live Cam

Η Αράχωβα Τώρα

Δείτε την Αράχωβα Τώρα μέσα από την Live Camera του Arahovameteo στον Άγιο Γεώργιο, αλλά και μέσα από τις δημοσιεύσεις του Arahovameteo Group του Facebook για τον καιρό και τα νέα της Αράχωβας και του Παρνασσού, που αναδημοσιεύονται άμεαα στην σελίδα του Arahova-Pansion.gr.

Αράχωβα Καιρός: πρόβλεψη 7 ημερών

Αράχωβα καιρός

Live Camera Ρολόι Αράχωβας

αραχωβα τωρα

Arahovameteo feed

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

10 hours ago

Arachovameteo.gr

Φωτογραφίες από τη δημοσίευση του χρήστη Arachovameteo.gr ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ρίξε ❄️❄️❄️

2 days ago

Arachovameteo.gr

Στους 19 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο τώρα στην Αράχωβα, σχετική ψύχρα θα επικρατεί τις βραδινές ώρες, σήμερα στους 16 βαθμούς, Σαββατοκύριακο στους 13-14.

#αραχωβα #arachova #parnassos #arahova #voiotia
... See MoreSee Less

Στους 19 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο τώρα στην Αράχωβα, σχετική ψύχρα θα επικρατεί τις βραδινές ώρες, σήμερα στους 16 βαθμούς, Σαββατοκύριακο στους 13-14. #αραχωβα #arachova #parnassos #arahova #voiotia

3 days ago

Arachovameteo.gr

Άστατος θα είναι ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 12/8 έως την Κυριακή 14/8με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Κορύφωση των φαινομένων αναμένεται την Κυριακή 14/8 με γενικευμένες βροχές, τοπικές χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους αλλά και ηλεκτρικά φαινόμενα.
Ανήμερα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Συνολικός χάρτης υετού ως την Κυριακή 14/8 μεσημέρι 15:00 από το περιοχικό μας μοντέλο υψηλής ανάλυσης!

#αραχωβα #arachova #parnassos #delfoi #voiotia #arahova #parnassos #mountains
... See MoreSee Less

Άστατος θα είναι ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 12/8 έως την Κυριακή 14/8με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Κορύφωση των φαινομένων αναμένεται την Κυριακή 14/8 με γενικευμένες βροχές, τοπικές χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους αλλά και ηλεκτρικά φαινόμενα.
Ανήμερα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Συνολικός χάρτης υετού ως την Κυριακή 14/8 μεσημέρι 15:00 από το περιοχικό μας μοντέλο υψηλής ανάλυσης! #αραχωβα #arachova #parnassos #delfoi #voiotia #arahova #parnassos #mountains

Comment on Facebook

Στο χωριουδάκι μας τι βλέπουμε;

4 days ago

Arachovameteo.gr

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις
μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και
καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις
υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

#αραχωβα #arachova #arahova #parnassos #delfoi #voiotia #araxova #arachovagreece
... See MoreSee Less

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις
μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος. Πιο αναλυτικά: Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και
καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή. Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις
υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. #αραχωβα #arachova #arahova #parnassos #delfoi #voiotia #araxova #arachovagreece

4 days ago

Arachovameteo.gr

Φωτογραφίες από τη δημοσίευση του χρήστη Arachovameteo.gr ... See MoreSee Less

4 days ago

Arachovameteo.gr

Aναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες:
Την ερχόμενη Παρασκευή και Κυριακή θα υπάρξουν βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια δε θα υπάρξουν, ενώ στα ορεινά θα υπάρχει σχετική ψύχρα τις βραδινές ώρες.

** Αύριο Πέμπτη 11/8 τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, Μακεδονία, ορεινά Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς και κεντρικά τμήματα της Πελοποννήσου. Βοριάδες 5-6 Μποφώρ στα ανατολικά, θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 32-34 Κελσίου.

**Την Παρασκευή 12/8 Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Θράκης) άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο, την κεντροδυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντροδυτική Στερεά θα είναι έντονα. Άνεμοι ΒΔ 4-6 Μποφώρ.

** Το Σάββατο 13/8 στο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι 3-5 ΒΔ, θερμοκρασία στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

** Την Κυριακή 14/8 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 Μποφώρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

** Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο γενικά βελτιωμένος καιρός με ΒΔ ρεύμα 4-6 Μποφώρ.
#αραχωβα #arachova #parnassos #mountains #viotia #voiotia #arachovameteo #fokida #greece
... See MoreSee Less

Aναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες:
Την ερχόμενη Παρασκευή και Κυριακή θα υπάρξουν βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια δε θα υπάρξουν, ενώ στα ορεινά θα υπάρχει σχετική ψύχρα τις βραδινές ώρες. ** Αύριο Πέμπτη 11/8 τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, Μακεδονία, ορεινά Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς και κεντρικά τμήματα της Πελοποννήσου. Βοριάδες 5-6 Μποφώρ στα ανατολικά, θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 32-34 Κελσίου. **Την Παρασκευή 12/8 Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Θράκης) άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο, την κεντροδυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντροδυτική Στερεά θα είναι έντονα. Άνεμοι ΒΔ 4-6 Μποφώρ. ** Το Σάββατο 13/8 στο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι 3-5 ΒΔ, θερμοκρασία στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών. ** Την Κυριακή 14/8 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 Μποφώρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση. ** Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο γενικά βελτιωμένος καιρός με ΒΔ ρεύμα 4-6 Μποφώρ.
#αραχωβα #arachova #parnassos #mountains #viotia #voiotia #arachovameteo #fokida #greece

Comment on Facebook

Καλό Χειμώνα!!!

6 days ago

Arachovameteo.gr

Καλό σας βράδυ!
Καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε όλους!

#αραχωβα #arachova #arachovameteo #mountains #arahova
... See MoreSee Less

Καλό σας βράδυ!
Καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε όλους! #αραχωβα #arachova #arachovameteo #mountains #arahova

1 week ago

Arachovameteo.gr

Διατηρείται το ΒΑ ρεύμα (μελτέμι) στο Αιγαίο και τις επόμενες ημέρες.
Αύριο Παρασκευή 5/8 αίθριος γενικά καιρός με τη θερμοκρασία στα κεντρικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Το ενισχυμένο 5-7 Μποφώρ ΒΑ ρεύμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, δημιουργεί εν δυνάμει, επικίνδυνες συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

* Το Σάββατο 6/8 θα επικρατούν παρόμοιες καιρικές συνθήκες στα κεντρικά.
* Την Κυριακή 7/8 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βοριάδες ενισχυμένοι στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

#αραχωβα #arachova #parnassos #mountains #arahova #voiotia
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Arachovameteo.gr

Συνεχίζεται το μελτέμι στα ανατολικά ηπειρωτικά με Βοριάδες 5-6 και τοπικά 7 Μποφώρ, αύριο Τρίτη 2/8. Οι συνθήκες ευνοούν τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς κι απαιτείται προσοχή!
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου!

Θα συνεχιστεί το μελτέμι και ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στα ανατολικά, ενώ από πλευράς θερμοκρασίας δεν αλλάζει κάτι σημαντικά, με αποτέλεσμα η οποία ζέστη να είναι υποφερτή!

Χάρτης περιοχικού μοντέλου, ανέμων , Τρίτης 2/8/22.

#αραχωβα #arachova #arahova #parnassos #voiotia #greece #delfoi #arachovameteo
... See MoreSee Less

Συνεχίζεται το μελτέμι στα ανατολικά ηπειρωτικά με Βοριάδες 5-6 και τοπικά 7 Μποφώρ, αύριο Τρίτη 2/8. Οι συνθήκες ευνοούν τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς κι απαιτείται προσοχή!
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου! Θα συνεχιστεί το μελτέμι και ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στα ανατολικά, ενώ από πλευράς θερμοκρασίας δεν αλλάζει κάτι σημαντικά, με αποτέλεσμα η οποία ζέστη να είναι υποφερτή! Χάρτης περιοχικού μοντέλου, ανέμων , Τρίτης 2/8/22. #αραχωβα #arachova #arahova #parnassos #voiotia #greece #delfoi #arachovameteo

2 weeks ago

Arachovameteo.gr

Καλό Αύγουστο...από ψηλά.. ... See MoreSee Less

Καλό Αύγουστο...από ψηλά..

Comment on Facebook

Καλό μήνα!!!

Από Αύγουστο χειμώνα,κι από Μάρτη καλοκαίρι.,🇬🇷 καλό μήνα 🇬🇷

Καλό μήνα και καλή Παναγία!

Οι καλύτερες Αυγουστιάτικες βόλτες!

View more comments

2 weeks ago

Arachovameteo.gr

Καλό σας μεσημέρι από τη γραφική Αράχωβα!

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα ξεκινήσει ο Αύγουστος γενικά!
Ενισχυμένοι Βοριάδες στα ανατολικά ηπειρωτικά 5-7 Μποφώρ από αύριο Δευτέρα 1/8, και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να κυμαίνεται στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.
Αντίθετα στα δυτικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει 38-39 βαθμούς Κελσίου.

#αραχωβα #arachova #arachovameteo #arahova #parnassos #delfoi #voiotia
... See MoreSee Less

Καλό σας μεσημέρι από τη γραφική Αράχωβα! Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα ξεκινήσει ο Αύγουστος γενικά!
Ενισχυμένοι Βοριάδες στα ανατολικά ηπειρωτικά 5-7 Μποφώρ από αύριο Δευτέρα 1/8, και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να κυμαίνεται στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.
Αντίθετα στα δυτικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει 38-39 βαθμούς Κελσίου. #αραχωβα #arachova #arachovameteo #arahova #parnassos #delfoi #voiotia

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

ΑΡΝΟΒΡΥΣΗ.. ΚΑΛΗΜΈΡΑ! ... See MoreSee Less

ΑΡΝΟΒΡΥΣΗ.. ΚΑΛΗΜΈΡΑ!

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

✔Διατηρείται ο αίθριος καιρός και αύριο Πέμπτη 28/7 στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 3-5 Μποφώρ και στα ανατολικά 6 Μποφώρ., (ενίσχυση από μεσημέρι). Θερμοκρασία στους 36-37 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά. Στα ορεινά ως 28-29 βαθμούς.

✔ Παραθέτουμε τρεις χάρτες υψηλής περιοχικού μοντέλου μας πολύ υψηλής ανάλυσης 1 Km α. Βαρομετρικών πιέσεων - απουσίας φαινομένων και β. δύο χάρτες ανεμολογικούς Πέμπτης 28/7 14.00 και 17.00 ώρες. Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας θα μεγαλώσει η ένταση των ανέμων.

Καλή συνέχεια σε όλους!

#arachova #parnassos #antikira #itea #delfoi #voiotia #fokida #arahova #zemeno #distomo #amfissa #galaxeidi #mountains #summer #arachovagreece #αραχωβα
... See MoreSee Less

✔Διατηρείται ο αίθριος καιρός και αύριο Πέμπτη 28/7 στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 3-5 Μποφώρ και στα ανατολικά 6 Μποφώρ., (ενίσχυση από μεσημέρι). Θερμοκρασία στους 36-37 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά. Στα ορεινά ως 28-29 βαθμούς. ✔ Παραθέτουμε τρεις χάρτες υψηλής περιοχικού μοντέλου μας πολύ υψηλής ανάλυσης 1 Km α. Βαρομετρικών πιέσεων - απουσίας φαινομένων και β. δύο χάρτες ανεμολογικούς Πέμπτης 28/7 14.00 και 17.00 ώρες. Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας θα μεγαλώσει η ένταση των ανέμων. Καλή συνέχεια σε όλους! #arachova #parnassos #antikira #itea #delfoi #voiotia #fokida #arahova #zemeno #distomo #amfissa #galaxeidi #mountains #summer #arachovagreece #αραχωβα

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

Μαγευτικό τοπίο στις ψηλές κορφές του Παρνασσού, ακόμη κρατάει το χιόνι σε κάποια σημεία!
( Φωτογραφίες, από το περασμένο Σάββατο 23/7/2022).
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τάσο Παλαμίδα!

#αραχωβα #parnassos #fokida #fthiotida #voiotia #delfoi #mountains #ski #resort #ioulios #summer #arachova #arahova #travel #EOT #arachova365days #arachovameteo
... See MoreSee Less

Μαγευτικό τοπίο στις ψηλές κορφές του Παρνασσού, ακόμη κρατάει το χιόνι σε κάποια σημεία!
( Φωτογραφίες, από το περασμένο Σάββατο 23/7/2022). 
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τάσο Παλαμίδα! #αραχωβα #parnassos #fokida #fthiotida #voiotia #delfoi #mountains #ski #resort #ioulios #summer #arachova #arahova #travel #eot #arachova365days #arachovameteo

Comment on Facebook

Περιμένει το φρεσκο

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

Στον Παρνασσό υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους σε ύψος καταρράκτες στην Ελλάδα.

Στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού, με αφετηρία το χωριό Τιθορέα, λαμβάνει χώρα μια καταπληκτική και αρκετά απαιτητική για τους πεζοπόρους διαδρομή, η οποία οδηγεί στον όμορφο καταρράκτη που απεικονίζεται στη φωτογραφία, γνωστό ώς καταρράκτη της Τρύπης.

Πρόκειται για μια όχι τόσο γνωστή, αλλά μαγική διαδρομή τεσσάρων περίπου συνολικά ωρών από το χωριό, στην οποία διασχίζουμε τη χαράδρα της Βελίτσας αριστερά από το σπήλαιο του Οδυσσέα Ανδρούτσου.
Ο καταρράκτης βρίσκεται σε υψόμετρο 1250 μέτρων και το ύψος του υπολογίζεται περίπου στα 80 μέτρα. Συνιστάται μεγάλη προσοχή σε όσους θα την επιχειρήσουν για πρώτη φορά, καθώς περιλαμβάνει σχοινιά με κόμπους, σιδερένια κατακόρυφη σκάλα, τραβέρσες και στενά μονοπάτια.
Το όλο θέαμα είναι μαγευτικό!

#parnassos #tithorea #arachova #fthiotida #arachovameteo #arahova #travel #natura #mountains
... See MoreSee Less

Στον Παρνασσό υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους σε ύψος καταρράκτες στην Ελλάδα. Στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού, με αφετηρία το χωριό Τιθορέα, λαμβάνει χώρα μια καταπληκτική και αρκετά απαιτητική για τους πεζοπόρους διαδρομή, η οποία οδηγεί στον όμορφο καταρράκτη που απεικονίζεται στη φωτογραφία, γνωστό ώς καταρράκτη της Τρύπης. Πρόκειται για μια όχι τόσο γνωστή, αλλά μαγική διαδρομή τεσσάρων περίπου συνολικά ωρών από το χωριό, στην οποία διασχίζουμε τη χαράδρα της Βελίτσας αριστερά από το σπήλαιο του Οδυσσέα Ανδρούτσου.
Ο καταρράκτης βρίσκεται σε υψόμετρο 1250 μέτρων και το ύψος του υπολογίζεται περίπου στα 80 μέτρα. Συνιστάται μεγάλη προσοχή σε όσους θα την επιχειρήσουν για πρώτη φορά, καθώς περιλαμβάνει σχοινιά με κόμπους, σιδερένια κατακόρυφη σκάλα, τραβέρσες και στενά μονοπάτια.
Το όλο θέαμα είναι μαγευτικό! #parnassos #tithorea #arachova #fthiotida #arachovameteo #arahova #travel #natura #mountains

Comment on Facebook

Zissis Papazissimou μία φορά να μου πεις ρε μπαγάσα Έλα στο χωριό να σε φιλοξενήσω να πάμε μέχρι τους καταρράκτες και μετά να γυρίσουμε για τσίπουρα στου Παναγή

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

*Αύριο Τετάρτη 27/7 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στην κεντρική χώρα με Β ρεύμα ως 5 Μποφώρ και θερμοκρασία ως 38 βαθμούς.

* Την Πέμπτη 28/7 γενικά αίθριος καιρός στα κεντρικά, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ως 5 Μποφώρ ΒΔ και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

* Τέλος, την Παρασκευή 29/7 και το Σαββατοκύριακο 30,31/7 γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Βόρειοι ως 6 και τοπικά 7 στο Αιγαίο και θερμοκρασία μέχρι 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
#αραχωβα #arachova #parnassos #delfoi #araxova #voiotia #arahova #mountains
... See MoreSee Less

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

Ν-ΝΑ άποψη του Παρνασσού από την κορυφή της Κίρφης (Ξεροβούνι) 1560μ. πάνω από το Ζεμενό Αράχωβας.
Διακρίνονται χαρακτηριστικά δύο κωνικές κορυφές, αριστερά σας, "ο Πετρίτης"1924μ και δεξιά: "ο Μπαϊντάνης"2225μ. Η ορθοπλαγιά δεξιά λέγεται: "Κούβελος" και αποτελεί ένα δύσκολο αναρριχητικό πεδίο.
#araxova #arachova #arahova #parnassos #distomo #antikira #zemeno #αραχωβα #βοιωτία #voiotia #mountains #summer #greece #kirfis
... See MoreSee Less

Ν-ΝΑ άποψη του Παρνασσού από την κορυφή της Κίρφης (Ξεροβούνι) 1560μ. πάνω από το Ζεμενό Αράχωβας. 
Διακρίνονται χαρακτηριστικά δύο κωνικές κορυφές, αριστερά σας, ο Πετρίτης1924μ και δεξιά: ο Μπαϊντάνης2225μ. Η ορθοπλαγιά δεξιά λέγεται: Κούβελος και αποτελεί ένα δύσκολο αναρριχητικό πεδίο.
#araxova #arachova #arahova #parnassos #distomo #antikira #zemeno #αραχωβα #βοιωτία #voiotia #mountains #summer #greece #kirfis

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

Κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή 24/7, οι υψηλές θερμοκρασίες.
Αύριο Δευτέρα 25/7 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33-35 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Καταγραφείσες ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στη Στερεά σήμερα Κυριακή 24/7 σε Κελσίου.

Στυλίδα 40,6
Λευκοχώρι Φθιώτιδας 40,4
Άμφισσα 40,1
Γαλαξείδι 40,1
Θήβα 40
Αμφίκλεια 39,6
Λιβαδειά 39,4
Πολύδροσο 39,2
Τανάγρα 38,1
Λαμία 37,4
Aντίκυρα 37,3
Χαλκίδα 36,7
Καρπενήσι 35,3
Aράχωβα 34,2
Κελάρια Παρνασσού 1960μ 23,4

#araxova #arachova #parnassos #greece #delfoi #arachovagreece #αραχωβα #Βοιωτία #αραχοβα #voiotia #fthiotida #fokida
... See MoreSee Less

Κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή 24/7, οι υψηλές θερμοκρασίες.
Αύριο Δευτέρα 25/7 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
 Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33-35 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Καταγραφείσες ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στη Στερεά σήμερα Κυριακή 24/7 σε Κελσίου. Στυλίδα 40,6
Λευκοχώρι Φθιώτιδας 40,4
Άμφισσα 40,1
Γαλαξείδι 40,1
Θήβα 40
Αμφίκλεια 39,6
Λιβαδειά 39,4
Πολύδροσο 39,2
Τανάγρα 38,1
Λαμία 37,4
Aντίκυρα 37,3
Χαλκίδα 36,7
Καρπενήσι 35,3
Aράχωβα 34,2
Κελάρια Παρνασσού 1960μ 23,4 #araxova #arachova #parnassos #greece #delfoi #arachovagreece #αραχωβα #βοιωτία #αραχοβα #voiotia #fthiotida #fokida

Comment on Facebook

Σούνιο / Αττική ☹

Βλεπεις "Κελαρια Παρνασσου" και δροσιζεσαι μονο με τη σκεψη.

3 weeks ago

Arachovameteo.gr

Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 24/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα στα ηπειρωτικά να φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ ειδικότερα:

** Σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

**Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς,

** Στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς,

** Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

** Στην Αττική 39-40, στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

#arachova #arahova #voiotia #greece #delfoi #fokida #αραχωβα #arachovameteo
... See MoreSee Less

Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 24/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα στα ηπειρωτικά να φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ ειδικότερα: ** Σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. **Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, ** Στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς, ** Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. ** Στην Αττική 39-40, στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. #arachova #arahova #voiotia #greece #delfoi #fokida #αραχωβα #arachovameteo

3 weeks ago