Αράχωβα πληροφορίες – αξιοθέατα
Αράχωβα Πληροφορίες: 17 γρήγορα tips για να μη χαθείς
Η Αράχωβα είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού & έχει πληθυσμό περίπου 3.000 κάτοικους.
Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην Αράχωβα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Στα 17 tips που ακολουθούν, θα βρεις πληροφορίες για την Αράχωβα αλλά και links για σελίδες με περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.
Σημαντικό: πρόβλεψη του καιρού της Αράχωβας και νέα από το Arahovameteo.
Μπορείς τέλος να παρακάμψεις τις πληροφορίες και να δεις το βίντεο στο τέλος του post.
1. Που είναι η Αράχωβα, πώς θα φτάσεις; (χάρτης google)
Η Αράχωβα βρίσκεται στο νομό Βοιωτίας, πολύ κοντά στους Δελφούς και την Λιβαδειά.Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 950 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Η πλαγιά αυτή καταλήγει σε μία χαράδρα, στο βάθος της οποίας ρέει ο Πλειστός ποταμός.
Ο μόνιμος πληθυσμός της Αράχωβας είναι περίπου 3.000 κάτοικοι (απογραφή 2011), μαζί με τους οικισμούς Ζεμενό και Λιβάδι τα οποία αποτελούν προάστια της Αράχωβας.
Η Αράχωβα απέχει από την Αθήνα 170 χλμ. (1:45 ώρες με αυτοκίνητο), από την Πάτρα 130 χλμ. (2 ώρες με αυτοκίνητο) και από την Λαμία 85 χλμ. (1:30 ώρα με αυτοκίνητο). (σύνδεσμος διαδρομή Αθήνα-Αράχωβα στο google maps). Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα Πρόσβαση στο post Αράχωβα vs Αγόριανη.
Συχνές συνδέσεις με ΚΤΕΛ για την Αράχωβα υπάρχουν από την Αθήνα (κτελ Φωκίδας – Βοιωτίας), ενώ λίγο πιο δύσκολα μπορείτε να φτάσετε με ΚΤΕΛ από την Πάτρα και την Λαμία. Βρες δρομολόγια Αθήνα – Αράχωβα, τιμές, τηλέφωνα κτλ στο post Αράχωβα ΚΤΕΛ.
Χάρτες της Αράχωβας (χάρτης οικισμού, γύρω περιοχής κτλ) μπορείς να βρεις στο post Αράχωβα χάρτες.
Για Ταξί Αράχωβας διάβασε το ποστ και πάρε προσφορά.
2. Που να μείνεις στην Αράχωβα; (δωμάτια & σαλέ, τιμές, τηλέφωνα)
Στην Αράχωβα μπορείς να μείνεις σε ένα από τα πολλά σαλέ, ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Πολλά είναι στο κέντρο της Αράχωβας, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα (π.χ. μεγάλα ξενοδοχεία) που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση αλλά χρειάζονται αυτοκίνητο, όπως οι περιοχές Λιβάδι (προς Παρνασσό) και Ζεμενό (προς Λιβαδειά).
Οι τιμές για 1 διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 40 ευρώ, αλλά εξαρτώνται από την περίοδο (ακριβότερα το χειμώνα & τα σαβ/κα).
Δες εδώ τα 19 καλύτερα σαλέ – δωμάτια στο post Αράχωβα σαλέ, βρες τηλέφωνα επικοινωνίας & ενδεικτικές τιμές ή αναζήτησε στο Booking.com τις ημερομηνίες που σε ενδιαφέρουν.
Τα περισσότερα δωμάτια στην Αράχωβα είναι πάρα πολύ καλά, μπορείς αν θες να επιλέξεις το Arahova Pansion στο κέντρο της Αράχωβας.
3. Αξιοθέατα Αράχωβας & Παρνασσού: τι να δεις; (λίστα)
Η Αράχωβα και ο Παρνασσός είναι γεμάτα από απίθανα αξιοθέατα για τα οποία έρχονται τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη για να δουν.
Οι Δελφοί, το Κωρύκειο Άντρο, ο Όσιος Λουκάς, η περιοχή Natura του Παρνασσού είναι μερικά μόνο από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη ζωή του.
Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού
Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονήτικα έλατα και σπάνια φυσική ομορφιά.
Στο βουνό αυτό λειτουργούν από το Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού, τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χιονοδρομικά της χώρας.
Site Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού
Διάβασε το post πώς να κάνεις σκι για αρχάριους
Δες πώς μπορείς πας από την Αράχωβα στο Χιονοδρομικό (αράχωβα παρνασσός μεταφορά).
Λιβάδι Αράχωβας
To Λιβάδι βρίσκεται 10 χλμ. από την Αράχωβα με κατεύθυνση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Είναι ένα τεράστιο οροπέδιο γεμάτο ξύλινα κουκλίστικα σπιτάκια, ενώ στο δρόμο μπορείς να δείς τις πολυτελείς κατοικίες που θυμίζουν σαλέ – chalets.
Στο Λιβάδι υπάρχουν πολλές οικογενειακές ταβέρνες με πεντανόστιμα ψητά και λαχταριστά μαγειρευτά αλλά και ωραία all day long στέκια.
Μην ξεχάσεις να οδηγήσεις σε test-drive τα 4×4 που την περίοδο του χειμώνα προσφέρουν κάποιες εταιρείες αυτοκινήτων ή να πάς βόλτα με τα ATV τετράτροχα, ή ακόμα και να κάνεις ιππασία!
Περπάτημα στα γραφικά καλντερίμια – τσιπουρομεζέδες
Ο κεντρικός δρόμος της Αράχωβας, από το Ρολόι μέχρι και τη διασταύρωση προς Δελφούς και χιονοδρομικό κέντρο, συγκεντρώνει όλη τη ζωή: τα μαγαζιά, την περατζάδα, τις ταβέρνες και τα καφέ.
Μην παραλείψεις όμως να «βγεις» από αυτή τη ζώνη που σφίζει από ζωή το χειμώνα και να περπατήσεις στα γραφικά καλντερίμια γύρω από τον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας.
Τα καλντερίμια της Αράχωβας είναι πετρόκτιστα γραφικά σοκάκια που αποτελούν την «καρδιά» του χωριού. Εκεί, θα ανηφορίσεις μυρίζοντας τον καπνό από τις καμινάδες και τις λιχουδιές που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές.
Τότε θα καταλάβεις ότι η Αράχωβα, όσο κι αν θεωρείται «κοσμοπολίτισσα», διατηρεί ακόμη αναλλοίωτη την αυθεντικότητα και την παράδοση ενός γνήσιου ελληνικού χωριού.
Νύχτα στην Αράχωβα
Η νυχτερινή ζωή στην Αράχωβα είναι και παραμένει ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις αν την επισκεφτείς, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται και Μύκονος του χειμώνα.
Αναλόγως το στυλ διασκέδασης που προτιμάς, θα διαλέξεις και πάλι ένα από τα πολλά cafe-bars που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Λάκκα για να πιεις τα ποτά σου και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί.
Αν σου αρέσει η έντονη νυχτερινή ζωή και ο χορός μέχρι πρωίας, το σίγουρο είναι ότι στην Αράχωβα δεν πρόκειται να βαρεθείς.
Με ζεστά café bars, καλόγουστα μπαράκια και όμορφους χώρους για ατέλειωτο clubbing, η Αράχωβα μπορεί να εντυπωσιάζει την ημέρα με την ομορφιά της, αλλά τη νύχτα μετατρέπεται στην απόλυτη βασίλισσα της διασκέδασης!
Δελφοί
Από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, οι Δελφοί είναι αυτός με το πιο ξεχωριστό όνομα λόγω του περίφημου μαντείου. Χτισμένος στις πλαγιές του Παρνασσού με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών εκτείνεται σε μια κοιλάδα με κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα και έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους Δελφούς ως το κέντρο του κόσμου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας άφησε δύο αετούς στα αντίθετα άκρα του κόσμου και αυτοί συναντήθηκαν εδώ.
Πριν πας όμως στου Δελφούς, ρίξε μια ματιά στο site Δελφών του Υπουργείο Πολιτισμού για ώρες, τα εισιτήρια κτλ.
Τηλέφωνα μουσείου: 22650 82313, 22650 82346
Μοναστήρι Όσιου Λουκά (μνημείο Unesco)
Αν είσαι θρησκευτικός τύπος, μπορείς να επισκεφθείς την Ιερά Μονή του Όσιου Λουκά, η οποία είναι μια ιστορική περιτειχισμένη μονή που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Διστόμου.
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της μεσοβυζαντινής αρχιτεκτονικής και αποτελεί και αυτό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Ονομάζεται αλλιώς και η Αγιά-Σοφιά της Ρούμελης.
Το Ρολόι της Αράχωβας – Λαογραφικό Μουσείο
Το Ρολόι της Αράχωβας (ή Πύργος της Ώρας) είναι το πιο φωτογραφημένο σημείο αλλά και το σήμα κατατεθέν της Αράχωβας.
Χτισμένο στα 1860 ως καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο κέντρο του χωριού δεσπόζει το επισκέψιμο πλέον Ρολόι της Αράχωβας.
Όσο για το βράχο στον οποίο δεσπόζει, ονομάζεται Τυριάς και χρησίμευε ως φυσικό ψυγείο για τη φύλαξη τυριών, ενώ στη διάρκεια της Κατοχής οι ντόπιοι έκρυβαν εκεί μέσα διάφορα αντικείμενα.
Σύμφωνα με εξιστορήσεις των Αραχωβιτών, στο σημείο εκείνο ανέβαινε ο Ντελάλης για να ανακοινώνει τα νέα του χωριού.
Σήμερα το Ρολόι ή η “Ώρα”- για τους ντόπιους-, στέκει αγέρωχο, υπενθυμίζοντας κάθε στιγμή το ατέρμονο ταξίδι του χρόνου, ενώ το βράδυ, φωταγωγημένο αποτελεί ιδανική “καρτ-ποστάλ”.
Διάβασε την ιστορία του Ρολογιού της Αράχωβας στο post Αράχωβα Ρολόι.
Εγκάρσιος – Αη-Γιώργης
Ο Εγκάρσιος είναι μια τεράστια ευθεία με σκαλοπάτια που συνδέει την πλατεία Παπαϊώαννου με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Ο Εγκάρσιος έχει 264 σκαλοπάτια και είναι επίσης ένα από τα πιο πολυ-φωτογραφημένα σημεία της Αράχωβας.
Από τον Άγιο Γεώργιο μπορείς να θαυμάσεις την ατερμάτιστη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και να δεις την περιοχή όπου έγινε η περίφημη Μάχη της Αράχωβας, με επικεφαλής τον Γεώργιο Καραϊσκάκη το 1826.
4. Φαγητό: που να φας και τι να φας;
Η Αράχωβα έχει πάρα πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, όλα με περίφημο φαγητό.
Από τα γνωστότερα είναι:
– ο Οίστρος (πλατεία Παπαϊωάννου),
– το Αγνάντιο (Ρολόι),
– η κυρά-Παναγιώτα (Άγιος Γεώργιος),
– ο Καπλάνης (έξοδος προς Λιβάδι),
– το Τσουκάλι (κεντρικός δρόμος, έξοδος προς Αθήνα).
Πρέπει να δοκιμάσεις ντόπια κρέατα όπως το φημισμένο πρόβειο κοντοσούβλι και το κοκορέτσι, χωριάτικες πίτες, παραδοσιακά μεζεδάκια και σαρμάδες (ντολμάδες), χειροποίητες χυλοπίτες και τραχανά.
Και φυσικά το περιβόητο Αραχωβίτικο τυρί, την φορμαέλα Αράχωβας, σε διάφορες εκδοχές. Η φορμαέλα έχει ονομασία προέλευσης κατοχυρωμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, μην ξεχάσεις να απολαύσεις το ντόπιο γιαούρτι με μέλι ή παραδοσιακά αραχωβίτικα γλυκά και γλυκά του κουταλιού.
5. Τι μπορείς να κάνεις (δραστηριότητες)
Η σημαντικότερη δραστηριότητα στην Αράχωβα και τον Παρνασσό, για την οποία συρέουν χιλιάδες κόσμου τους χειμερινούς μήνες, είναι φυσικά το ski και το snowboard στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού.
Διάβασε το post πώς να κάνεις σκι για αρχάριους βήμα-βήμα εδώ.
Ο Παρνασσός ωστόσο, πέρα από τις χειμερινές δραστηριότητες τις οποίες προσφέρει και για τις οποίες είναι περιβόητος σ’ όλο το πανελλήνιο, παρουσιάζει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα για όσους θέλουν να βρεθούν κοντά στη φύση.
Έτσι, για όσους δεν το γνωρίζουν, η περιοχή παρουσιάζει μεταξύ άλλων και σπηλαιολογικό -και συνάμα πεζοπορικό- ενδιαφέρον εφόσον, βρισκόμενος κανείς στον Παρνασσό, μπορεί να επισκεφτεί τη Μπαρουτοσπηλιά, τη Δρακοσπηλιά (ή Δρακοκάρκαρο), τον Εφτάστομο και το Κωρύκιο Άντρο, όλα σπήλαια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιστορικό, αρχαιολογικό αλλά και γεωλογικό.
Επίσης, κανείς μπορεί να κάνει ιππασία, πεζοπορίες, ποδηλασία και πολλές άλλες αθλητικές δραστηριότητες σε ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς. Τα τοπία που προσφέρει η οροσειρά του Παρνασσού είναι μοναδικά.
Στην ενότητα αξιοθέατα παραπάνω, αναφέρθηκαν οι Δελφοί και ο Όσιος Λουκάς, όπου κάποιος μπορεί να κάνει επίσκεψη και να μάθει για την ιστορία τους.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, σε απόσταση 30 λεπτών βρίσκονται παραθαλάσσιοι προορισμοί, όπως το Γαλαξίδι, η Ιτέα και η Αντίκυρα – Άσπρα Σπίτια που ενδείκνυνται για κολύμβηση.
Διάβασε το ποστ που περιγράφει αναλυτικά τις δραστηριότητες στην Αράχωβα.
6. Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να πας στην Αράχωβα
Η Αράχωβα είναι μαγική όλο τον χρόνο. Όλες τις εποχές του χρόνου έχει κάτι να σου προσφέρει.
Τον χειμώνα, τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού τον χειμερινό αθλητισμό.
Το χειμώνα, ειδικά τα σαββατοκύριακα, η Αράχωβα γεμίζει ασφυκτικά.
Για τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και των Φώτων, δεν γίνεται λόγος, θα πρέπει να φροντίσεις να κλείσεις πολύ νωρίτερα για τη διαμονή σου αφού τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες συνήθως δεν μπορούν να καλύψουν την πολύ αυξημένη ζήτηση.
Την άνοιξη, το περίφημο Πανηγυράκι της Αράχωβας και το παραδοσιακό Πάσχα.
Για τους Αραχωβίτες είναι η καλύτερη περίοδος για έναν επισκέπτη προκειμένου να γνωρίσει την Αράχωβα και να ζήσει από κοντά το μοναδικό αυτό στον κόσμο έθιμο!
Το καλοκαίρι, την δροσιά της υγιεινής ατμόσφαιρας, το νόστιμο φαγητό και τις περιπλανήσεις στα μονοπάτια του Παρνασσού. Διάβασε εδώ γιατί αξίζει να πας το καλοκαίρι στην Αράχωβα.
Το φθινόπωρο, μια κοντινή στα μεγάλα αστικά κέντρα εξόρμηση στη φύση η οποία θα σε αναζωογονήσει και θα σε ξεκουράσει.
7. Κοντινοί προορισμοί που αξίζουν
Στην ενότητα αξιοθέατα παραπάνω, αναφέρθηκαν οι Δελφοί και ο Όσιος Λουκάς, όπου κάποιος μπορεί να κάνει επίσκεψη και να μάθει για την ιστορία τους.
Το Γαλαξίδι επίσης, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι, το οποίο μοιάζει να ξέφυγε από κάποιο ελληνικό νησί.
Στην Άμφισσα και τη Γκιώνα, το Βαγονέτο είναι ένα θεματικό μεταλλευτικό πάρκο.
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μπει στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφτεί μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος ‘πάγωσε’ στα μέσα του 20ου αιώνα (είσοδος 12 €).
8. Παραδοσιακά προϊόντα: τι να αγοράσεις φεύγοντας
Στην ενότητα Φαγητό παραπάνω, αναφέρθηκαν τα ντόπια κρέατα όπως το φημισμένο πρόβειο κοντοσούβλι και το κοκορέτσι.
Εκτός από τα αγνά κρέατα μπορείς να αγοράσεις ντόπιες χειροποίητες χυλοπίτες και τραχανά, καθώς και φέτα.
Φυσικά μην φύγεις χωρίς το φημισμένο Αραχωβίτικο τυρί, την Φορμαέλα Αράχωβας.
Τέλος, ρίξε μια ματιά στα περίφημα Αραχωβίτικα υφαντά, αλλά και στα γλυκά κουταλιού της Αράχωβας, δίπλες, καρυδάτο κλπ.
Από την επίσκεψή σου στην Αράχωβα είναι βέβαιο ότι θα φύγεις χορτασμένος από νόστιμες παραδοσιακές συνταγές.
9. Ski & Snowboard: επίσκεψη στα χιονοδρομικά Παρνασσού
Τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο camp ορεινού αθλητισμού στην Ελλάδα.
Πολλοί skiers, snowboarders, επισκέπτες, αρχάριοι ή πιο προχωρημένοι, έχουν κάτι να πουν σχετικά με την εμπειρία τους από την επίσκεψη στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού.
Αν είσαι από τους πολλούς που θέλουν επισκεφτούν τα χιονοδρομικά κέντρα και να θαυμάσεις από κοντά το μεγαλείο του ορεινού τουρισμού, τότε πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μερικά πράγματα:
1. Φρόντισε να μάθεις για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου από την επίσημη ιστοσελίδα.
2. Φρόντισε να μάθεις για τον καιρό στην Αράχωβα και την κατάσταση των δρόμων, από το έγκυρο Arahovameteo group με κλικ εδώ.
3. Να έχεις μαζί σου αλυσίδες για το αυτοκίνητο και χοντρά ρούχα.
4. Μπορείς να ενοικιάσεις εξοπλισμό για σκι ή snowboard από την Αράχωβα ή το Λιβάδι (για σετ περίπου κοστίζει 12-15 ευρώ).
Διάβασε εδώ τα post για την εμπειρία από τα νέα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού αλλά και βήμα-βήμα πώς να κάνεις σκι: οδηγίες για αρχάριους.
Διαφορετικά διάβασε μια ωραία ιστορία από 2 playmobil στον Παρνασσό.
Δες πώς μπορείς πας από την Αράχωβα στο Χιονοδρομικό (αράχωβα παρνασσός μεταφορά).
10. Τι να φορέσεις – τι να έχεις μαζί σου
Πρέπει να έχεις υπόψη ότι χρειάζονται ζεστά ρούχα το φθινόπωρο, τον χειμώνα και την άνοιξη.
Ειδικά τον χειμώνα, είναι σχεδόν απαραίτητα γάντια, σκούφος και χοντρό μπουφάν.
Το καλοκαίρι καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα ελαφρύ jacket για το βράδυ, καθώς η θερμοκρασία πέφτει αισθητά.
Όλες τις εποχές του χρόνου, καλό είναι να έχεις μαζί σου μποτάκια ή μπότες. Εφόσον έχεις σκοπό να κάνεις πεζοπορία ή ορειβασία, μπορείς να έχεις άνετα αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά.
11. Που να παρκάρεις
Το πάρκιν στην Αράχωβα είναι λίγο δύσκολο, ειδικά τις πολυσύχναστες περιόδους (σαβ/κα χειμώνα, Πάσχα, Πανηγυράκι κτλ).
Δωρεάν δηµοτικό πάρκιγκ υπάρχει στην είσοδο της Αράχωβας από Δελφούς.
Επίσης στην ίδια περιοχή λειτουργεί κλειστός χώρος στάθµευσης. Διαθέτει 300 θέσεις και είναι 5ώροφος. Κοστίζει €3 την πρώτη ώρα και €1 για κάθε επιπλέον ώρα.
Αν δεν βρεις ή δεν θέλεις να πας εκεί, μπορείς να παρκάρεις σε κάποιον από τους μικρότερους κάθετους δρόμους λίγο πιο μακριά από το κέντρο, φρόντισε όμως να μην ενοχλεί το όχημά σου τη διέλευση άλλων οχημάτων.
12. Τι να προσέξεις - άλλα χρήσιμα tips
Νερό
Το νερό της Αράχωβας πίνεται και είναι και πολύ καλό, αφού προέρχεται από φυσικές πηγές του Παρνασσού.
Υπάρχουν, µάλιστα, πολλές βρύσες διάσπαρτες στο χωριό µε παγωµένο νερό!
Tips για το βουνό!
Χρησιµοποιούµε πάντα αντηλιακό.
Φροντίζουμε πρώτα την ασφάλειά μας και των υπολοίπων και είμαστε εφοδιασμένοι με αλυσίδες.
Μαθαίνουμε πάντα πριν εξορμήσουμε στο βουνό την πρόβλεψη του καιρού.
Ειδικά για τον Παρνασσό διαβάζουμε για τον καιρό της Αράχωβας τα νέα του ArahovaMeteo.
Κλείνουμε τα εισιτήρια της εισόδου στο χιονοδρομικό από πριν ηλεκτρονικά και αποφεύγουμε την ταλαιπωρία και το συνωστισμό.
Δες ξενοδοχεία στο Booking.com
Μπορείς να αναζητήσεις ξενοδοχεία, διαθεσιμότητες και τιμές στο site Booking.com από την παρακάτω φόρμα. Οι τιμές για τη διαμονή στην Αράχωβα ξεκινούν από 60-70 ευρώ για τα σαβ/κα της χειμερινής περιόδου και την περίοδο των Χριστουγέννων (δίκλινο δωμάτιο) και περίπου 50 ευρώ για καθημερινές σε ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μια καλή και προσιτή πρόταση για τη διαμονή στην Αράχωβα είναι η Πανσιόν Αράχωβα, ένας ξενώνας στο κέντρο της Αράχωβας που λειτουργεί από το 2012. Επικοινώνησε μαζί μας μέσω της φόρμας του site μας, ή κάνε την κράτηση σου τηλεφωνικά στο 6972-400.929.Booking.com
Leave A Comment