αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας
beatles αραχωβα
1 comments

Οι θρυλικοί Beatles στην Αράχωβα για… ένα νησί

Οι θρυλικοί Beatles στην Αράχωβα για… ένα νησί

Βρέθηκαν οι θρυλικοί Beatles στην Αράχωβα το 1967, για να αγοράσουν ένα… ελληνικό νησί;

Κι όμως! Ήταν 23 Ιουλίου του 1967, όταν οι Beatles ταξίδεψαν στην Ελλάδα και σχεδόν… αγόρασαν ένα ελληνικό νησί.

Οι Beatles βρίσκονταν στο ζενίθ της καριέρας τους, έχοντας σπείρει το ζιζάνιο του καπνίσματος στους περισσότερους νέους και ήταν αναμφισβήτητα στη δημιουργική κορύφωσή τους. Τότε ήταν που έφτασαν στην Ελλάδα προκειμένου να αγοράσουν ένα… ελληνικό νησί!

Η Αράχωβα τότε, ήταν ένα μικρό και άσημο χωριουδάκι που βρισκόταν δίπλα στους Δελφούς. Ενώ η Ελλάδα είχε μόλις λίγους μήνες που είχε μπει στο… γύψο.

Στην αυτοβιογραφία του, ο Paul McCartney λέει ότι έφθασε στην Ελλάδα σε μια αποστολή για να αγοράσει ένα ελληνικό νησί και να το μετατρέψει σε μια κοινότητα χίπις, όπου κανείς δεν θα παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής τους.

“Υποθέτω ότι το κύριο κίνητρο ήταν ότι κανείς δεν θα μπορούσε να σας σταματήσει από το κάπνισμα», γράφει ο McCartney στο βιβλίο του με τίτλο “Many years from now”.

Οι Beatles έφτασαν στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου, 1967. Ναύλωσαν ένα γιοτ και πέρασαν λίγες μέρες ταξιδεύοντας και επισκέπτονταν τα χωριά κατά μήκος της ακτής της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αράχωβας, στο δρόμο τους προς τους Δελφούς.

Από την επίσκεψη αυτή είναι και οι σουρεαλιστικές φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με τους Beatles στην Αράχωβα.

beatles αραχωβα

 Ο Ρίγκο Σταρ, ο Τζώρτζ Χάρισον, ο Τζόν Λέννον και ο Πωλ Μακάρτνεϋ μαζί με δύο παραδοσιακούς οργανοπαίκτες (Παπαλεξανδρής και Μηλιώνης) στην Αράχοβα, τον Ιούλιο του 1967

Σύμφωνα με διάφορες πηγές στις 26 Ιουλίου του 1967, έφθασαν στην τέλεια θέση – ένα νησί 80 στρεμμάτων που σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζονταν Leslo (αν και το νησί της εν λόγω ονομασίας δεν φαίνεται να υφίσταται). Είχε ένα μικρό ψαροχώρι, τέσσερις παραλίες και ένα μεγάλο ελαιώνα. Όλες οι πηγές και βιογραφίες αναφέρονται σε αυτό με αυτό το όνομα, όμως. Το νησί ήταν ενδεχομένως η Αγία Τριάδα απέναντι από την Ερέτρια που εκείνη την περίοδο είχε αρκετούς διάσημους επισκέπτες.

Η μουσική τετράδα αποφάσισε να αγοράσει το νησί και θα ήταν σήμερα δικό τους, αν δεν υπήρχε η γραφειοκρατία για την αποστολή των αξίας £ 90.000 δολαρίων.

Τελικά, οι Beatles επέστρεψαν στη Βρετανία και όταν… κατάφεραν να πάρουν την άδεια για να μετακινήσουν τα χρήματα από τη Βρετανία προς την Ελλάδα, είχαν ξεχάσει τελείως το ελληνικό νησί των ονείρων τους και βρίσκονταν ήδη σε επόμενες νέες περιπέτειες.

Μάλιστα, όταν επέστρεψαν τα χρήματα ξανά για ανταλλαγή στη Βρετανία, η ισοτιμία είχε αλλάξει, κερδίζοντας από την ιστορία αυτή περίπου £11,400, και αυτή ήταν η μοναδική -μάλλον- φορά που το θρυλικό συγκρότημα έκανε ένα επιτυχημένο… επιχειρηματικό εγχείρημα!

One Comment

  1. kostas |

    Χχαχαχα, πολύ ωραίο άρθρο, και η φωτογραφία όλα τα λεφτά!

    Απάντηση

Leave A Comment

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Διαθέσιμο δωμάτιο σήμερα -
!

Κάνε τηλεφωνική κράτηση: 6972-400.929
Κάνε κράτηση στο booking.com

Αφορά 1 διανυκτέρευση με απευθείας κράτηση.Booking.com

Διαθέσιμα δωμάτια ΤΩΡΑ!