αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας
0 comments

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ παραλίες κολύμβησης 2016 σε Γαλαξίδι – Ιτέα – Άσπρα Σπίτια. ΧΑΡΤΗΣ

αραχωβα κολυμβηση 2016 arahova arachovaΠολλοί επισκέπτες της Αράχωβας το καλοκαίρι, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, επιλέγουν το καλοκαίρι να κολυμπήσουν σε κάποια από τις κοντινές παραλίες της περιοχής.

Εξάλλου, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και βάζοντάς τα κάτω, βρίσκεις πολλούς λόγους που το βουνό υπερτερεί σε σχέση με αρκετούς καθαρά παραθαλάσσιους προορισμούς: δροσιά, πράσινο, καλύτερες τιμές κι εξυπηρέτηση, εναλλακτικές δραστηριότητες και σε πολλές περιπτώσεις οι βουτιές σε ποτάμια ή κοντινές θάλασσες πάνε πακέτο.

Μια από τις καλύτερες προτάσεις -κατά τη γνώμη μου- για ορεινές διακοπές είναι ο Παρνασσός – Αράχωβα.

11+1 δραστηριότητες της καλοκαιρινής Αράχωβας και του Παρνασσού

Οι κοντινές παραλίες

Οι πιο κοντινές παραλίες στην Αράχωβα είναι τα Άσπρα Σπίτια και η Αντίκυρα (που ανήκουν και στον ίδιο Δήμο), αλλά και η Ιτέα και το γραφικό Γαλαξίδι! Επίσης, κοντινές περιοχές στις οποίες πολλοί επιλέγουν να κολυμπήσουν, είναι το Ανεμοκάμπι στο Γαλαξίδι, οι Βάλτοι στην Αντίκυρα, ο Άγιος Μηνάς κ.α.

Ο έλεγχος των νερών κολύμβησης

Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό όλοι να γνωρίζουν την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης της κάθε περιοχής, προκειμένου να αποφεύγουν να κολυμπούν σε μέρη όπου τα όρια επικινδυνότητας από ρύπανση και μόλυνση είναι αυξημένα.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 18 πολυσύχναστες παραλίες στην περιοχή της Φωκίδας και Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην Ιτέα, στο Γαλαξίδι αλλά στην Αντίκυρα και Άσπρα Σπίτια. Πρόκειται για την τρίτη δειγματοληψία που πραγματοποιεί το ΠΑΚΟΕ μέσα στο 2016 στην συγκεκριμένη περιοχή. Τα αποτελέσματα αυτά αλλά και τα προηγούμενα είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ.

10+1 λόγοι για να πας στην ΑΡΑΧΩΒΑ το καλοκαίρι

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Όπως αναφέρει το ΠΑΚΟΕ, στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε θαλασσινό νερό σε 18 σημεία. Από αυτές τις παραλίες οι 9 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 9 κατάλληλες.

Σχετικά με τον έλεγχο στο πόσιμο νερό, από τα 5 σημεία που ελέγχθηκαν και στα 5 το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Χάρτης των περιοχών: οι μισές ακατάλληλες!

Στον παρακάτω χάρτη από το Google, φαίνονται τα σημεία που εξετάστηκαν.

Με κόκκινη σήμανση είναι οι ακατάλληλες παραλίες και με πράσινη σήμανση οι κατάλληλες.

Δείτε το χάρτη πριν ξεκινήσετε να κολυμπήσετε σε μια από τις παραλίες της περιοχής.

Δείτε το Χάρτη στο Google Maps

Τι μπορεί να προκαλέσει η κολύμβηση σε ακατάλληλα νερά

Η ρύπανση των νερών κολύμβησης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας εξαιτίας του παρουσία των μολυσματικών μικροοργανισμών. Αυτοί μπορεί να προέρχονται από ανθρώπινα λύματα ή τις πηγές των ζώων.

Τα νερά κολύμβησης (αναψυχής) περιλαμβάνουν συνήθως ένα μίγμα παθογόνων και μη παθογόνων μικροοργανισμών. Αυτοι οι μικροοργανισμοί μπορούν να προέρχονται από λύματα αποχέτευσης, απο τους λουομενους (π.χ. από την αφόδευση και / ή την απόπτωση), από διάφορα ζώα, βιομηχανικές διεργασίες, γεωργικές δραστηριότητες, τα κατοικίδια ζώα (όπως όπως τα σκυλιά) και την άγρια ζωή.

Οι παθογόνοι οργανισμοί προκαλούν λοιμώξεις του γαστρεντερικού μετά την κατάποση ή λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, τα αυτιά, τα μάτια, τη ρινική κοιλότητα και το δέρμα. Οι λοιμώξεις και νόσοι που οφείλονται σε ψυχαγωγική επαφή με το νερο είναι γενικά ήπιες και έτσι είναι και δύσκολο να εντοπιστουν.

Ποιότητα της άμμου στην παραλία

Οι μικροοργανισμοί είναι μια σημαντική συνιστώσα της άμμου της παραλίας. Βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και οι ιοί έχουν όλα έχουν βρεθεί στην άμμο της παραλίας.

Έχει εκφράστει ανησυχία οτι η άμμος στην παραλία ή παρόμοια υλικά μπορεί να λειτουργήσουν σαν μέσα ή φορείς λοίμωξης, αν και η μετάδοση μέσω αυτής της οδού δεν έχει αποδειχθεί σε επιδημιολογικές μελέτες.

Έχουν βρέθει βακτηριακοί δείκτες περιττωματικής (κοπρανωδους) ρύπανσης και αρκετοι από τους παθογόνους παράγοντες στην άμμο των παραλιων. Ωστόσο, η ικανότητα αυτων των παθογόνων παραγόντων απο την άμμο να μολύνει τους χρήστες της παραλίας δεν εχει αποδειχτεί.

 

10+1 λόγοι για να πας στον Παρνασσό το καλοκαίρι

11+1 δραστηριότητες της καλοκαιρινής Αράχωβας και του Παρνασσού

 

Leave A Comment

Διαθέσιμο δωμάτιο για σήμερα
από 48 ευρώ!
Κάνε τηλεφωνική κράτηση: 6972-400.929
Κάνε κράτηση στο booking.com

Αφορά 1 διανυκτέρευση με απευθείας κράτηση.Booking.com

Διαθέσιμα δωμάτια ΤΩΡΑ!