αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας
αραχωβα χιονοδρομικο μεταφορα
0 comments

Αράχωβα Παρνασσός Μεταφορά: Πώς θα Πας Αράχωβα – Χιονοδρομικό

Πώς πάω από Αράχωβα στο Χιονοδρομικό

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα των επισκεπτών της Αράχωβας, κυρίως τους χειμερινούς μήνες όταν και λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι πώς θα πάω από Αράχωβα στο Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Γρήγορη απάντηση, μπορείς να πας:

 1. – είτε με δικό σου αυτοκίνητο (αν διαθέτεις)
 2. – είτε με Ταξί Αράχωβας
 3. – είτε με Ski Bus που αναχωρούν από την Αθήνα (μόνο χειμερινούς μήνες).

 

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες για κάθε μια από τις επιλογές.

Επίσης θα βρεις πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέξεις για τη μεταφορά σου από Αράχωβα προς Χιονοδρομικό.

αραχωβα χιονοδρομικο μεταφορα

Τι πρέπει να προσέξεις για να πας από Αράχωβα προς Χιονοδρομικό

Ως γενικό κανόνα, σου προτείνουμε, ακόμη κι αν έχεις ταξιδέψει με το δικό σου αυτοκίνητο στην Αράχωβα, να σκεφτείς το ενδεχόμενο να επισκεφτείς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με μία από τις εναλλακτικές λύσεις, Ταξί από την Αράχωβα ή Ski Bus.

Ο λόγος είναι ότι η οδήγηση σε χειμερινές συνθήκες είναι δύσκολη, ακόμη πιο δύσκολη είναι σε ορεινό ανάγλυφο που σου είναι άγνωστο, με πολλές στροφές και ενδεχομένως με χιόνι ή πάγο σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Εκτός από αυτά, αν διαλέξεις να πας με το αυτοκίνητό σου στο Χιονοδρομικό Κέντρο τις μέρες και ώρες αιχμής (δλδ. Σαβ/κα και αργίες μετά τις 11.00 το πρωί), πιθανότατα θα πρέπει να παρκάρεις αρκετά μακρία από το Χιονοδρομικό Κέντρο και θα χρειαστεί να περπατήσεις.
Εκτός από αυτό, είναι πολύ πιθανό να βρεις στη διαδρομή κολλημένα αυτοκίνητα που προσπαθούν να βάλουν αλυσίδες και να κάνεις πολλαπλάσια ώρα από αυτή που θα χρειαζόσουν σε κανονικές συνθήκες.
Τέλος, είναι αρκετά πιθανό, αν και ο αποχιονισμός είναι συχνός, να απαιτούνται αλυσίδες, τις οποίες θα πρέπει πάντα να έχεις στο αυτοκινητό σου σε περίπτωση που θες να ανέβεις στο βουνό.

Μεταφορά με το δικό σου ΙΧ – Οδήγηση σε χιόνι: τι πρέπει να προσέξεις

Πριν ακόμη ξεκινήσεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα ελαστικά είναι πολύ σημαντικά! Ακόμη κι αν δεν έχεις χειμερινά ελαστικά (η αλήθεια είναι ότι μόνο όσοι μένουν σε ορεινές περιοχές τα χρησιμοποιούν στην ηλιόλουστη και σχετικά ζεστή Ελλάδα), βεβαιώσου ότι τα ελαστικά σου είναι σε καλή κατάσταση.
Επίσης, πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου αλυσίδες (η τα ειδικά πανιά).

Κατά την οδήγηση, πάντοτε αφήνεις αρκετή (μέχρι και δεκαπλάσια) απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Οδηγείς σε χαμηλές στροφές, επιταχύνεις, επιβραδύνεις και στρίβεις όσο πιο ομαλά μπορείς, με μαλακές και αργές κινήσεις (πάτημα γκαζιού, φρένων, γύρισμα τιμονιού, αλλαγή ταχυτήτων).
Οδήγησε πάντοτε με χαμηλή ταχύτητα και δώσε περισσότερο χρόνο για να ακινητοποιήσεις το αυτοκίνητο και για να στρίψεις.

Σημαντικό είναι να θυμάσαι πως δεν πατάμε απότομα φρένο και δεν αφήνεις το τιμόνι σε καμία περίπτωση.

Αν μπορείς προσπαθείς να μην οδηγείς επάνω στα αποτυπώματα των ελαστικών που έχουν σχηματίσει τα άλλα οχήματα, γιατί το συμπιεσμένο χιόνι είναι πιο ολισθηρό από το φρέσκο.

Επίσης, από το προηγούμενο βράδυ φρόντισε να ενημερωθείς για την κατάσταση που θα συναντήσεις που παρέχει το πάντα έγκυρο και ενημερομένο ArahovaMeteo.

Τέλος βεβαιώσου ότι γνωρίζεις πως να βάλεις τις αλυσίδες στο αυτοκίνητό σου και πώς να οδηγήσεις με αλυσίδες στο χιόνι (χαμηλή ταχύτητα, αποφυγή σπιναρίσματος).

Μεταφορά με Ταξί Αράχωβας

Μια πολύ καλή λύση είναι να επιλέξεις Ταξί από την Αράχωβα.

taxi arachova

Αφενός οι επαγγελματίες είναι έμπειροι σε οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες, και αφετέρου γνωρίζουν πολύ καλά το οδικό δίκτυο και τις ανάγκες για να σε μεταφέρουν με ασφάλεια στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και σε όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.

Όμως ποια είναι η τιμή για μεταφορά από Αράχωβα προς Χιονοδρομικό?

Υπολόγισε, ότι με το δικό σου όχημα (ένα μέτριου κυβισμού ΙΧ), σε ιδανικές συνθήκες, με μέση κατανάλωση 10 λίτρα / 100 χλμ. (λόγω ορεινής διαδρομής) και με μέση τιμή 1,5 euro/lt, θα χρειαστείς περίπου 8-10 ευρώ κόστος βενζίνης.

Η τιμή για το Ταξί βεβαίως εξαρτάται από το ταξίμετρο, ωστόσο για την απόσταση των 30χλμ. περίπου από την Αράχωβα μέχρι το Χιονοδρομικό υπολογίζεται περίπου σε 35 ευρώ για να πας και το ίδιο για να γυρίσεις.

Αυτό αποτελεί μια ενδεικτική τιμή αν αποφασίσεις να πας με το ταξίμετρο, ωστόσο αν στη διαδρομή έχουν κολλήσει αυτοκίνητα και υπάρξουν καθυστερήσεις μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις πολλά περισσότερα χρήματα.

Για το λόγο αυτό μπορείς να κάνεις απευθείας συμφωνία για καλύτερη τιμή. Μπορείς επίσης να πετύχεις καλύτερη τιμή αν συμπεριλάβεις στη διαδρομή και τον γυρισμό με το ίδιο ταξί.

Μπορείς να στείλεις μήνυμα στην παρακάτω φόρμα, με την ημέρα και ώρα που θέλεις να μεταβείς στο χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να πάρεις προσφορά από ταξί 4×4 που θα σε μεταφέρει με ασφάλεια και σε καλή τιμή!

  Μεταφορά με Ski Bus

  Τα Ski Bus είναι επίσης πολύ διαδεδομένα, καθώς πολλοί τα επιλέγουν για την ευκολία και την ασφάλεια που παρέχουν για να φτάσουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

  Τα Ski Bus ξεκινούν από την Αθήνα, τόσο σαββατοκύριακα όσο και καθημερινές, με βασική προϋπόθεση ότι λειτουργούν για χιονοδρομία τα χιονοδρομικά κέντρα.

  Υπάρχουν πολλά σημεία επιβίβασης και αποβίβασης, και επίσης υπάρχουν αρκετά Ski Bus από πολλές εταιρείες (π.χ. Κλαουδάτος).

  Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, καθώς για να προλάβει ο κόσμος να χιονοδρομήσει, περνάνε νωρίς.

  Έτσι, θα πρέπει να είσαι έτοιμος περίπου στις 08.00 – 08.15 και να περιμένεις σε κεντρικό σημείο, αφού βέβαια έχεις κλείσει θέση από την προηγούμενη ημέρα (Ski Bus Κλαουδάτος τηλ. κρατήσεων 210-57.63.935 – Ωράρια κρατήσεων 10:00-21:00 καθημερινές και σ/κ, 6936-64.58.53 / 6989-64.25.62 (what’s up) – Ωράρια κρατήσεων 10:00-23:00 καθημερινές και σ/κ).

  Ο γυρισμός γίνεται με το κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου, περίπου στις 15.30 με 16.00.

  Ενδεικτικό κόστος για μεταφορά από την Αράχωβα προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασοού με επιστροφή είναι τα 10 ευρώ.


  Arahova Pansion,
  2020.

  Leave A Comment

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
  Διαθέσιμο δωμάτιο σήμερα -
  !

  Κάνε τηλεφωνική κράτηση: 6972-400.929
  Κάνε κράτηση στο booking.com

  Αφορά 1 διανυκτέρευση με απευθείας κράτηση.  Booking.com

  Διαθέσιμα δωμάτια ΤΩΡΑ!