αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας
παρνασσος φωτογραφια playmobil
0 comments

Δύο Playmobil στον Παρνασσό [photos]

παρνασσος φωτογραφια playmobil

Δύο Playmobil στο Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού [photos]

Η ζωή στην Αθήνα για τα Playmobil κυλούσε με τους γρήγορους ρυθμούς των κατοίκων των μεγάλων πόλεων.

Από τις καλοκαιρινές διακοπές που πέρασαν σε ένα όμορφο ελληνικό νησί, είχαν περάσει σχεδόν 6 μήνες, έτσι τα Playmobil έψαχναν μια ευκαιρία για απόδραση από την πόλη.

– Πάμε για Ski και Snowboard στον Παρνασσό; ρώτησε το παιδί Playmobil.
– Πολύ ωραία ιδέα, απάντησε η μαμά Playmobil. Ο Παρνασσός είναι κοντά στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σηκωθούμε πολύ πρωί το Σάββατο για να φτάσουμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, 2 ώρες αρκούν. Επιπλέον ο δρόμος είναι πολύ καλός.

Ο μπαμπάς Playmobil δε φάνηκε να χαίρεται το ίδιο.

– Εγώ δεν μπορώ να έρθω το Σάββατο για Ski. Έχω δουλειά και θα πρέπει να μείνω στην Αθήνα. Για μια στιγμή σκέφτηκε ότι ίσως έπρεπε να αναβάλλει τη δουλειά του και να τους ακολουθήσει κι αυτός στις πλαγιές του Παρνασσού για να κάνει λίγο Ski και να ξεσκάσει.

Τα δυο άλλα Playmobil όμως σχεδίαζαν ήδη την εκδρομή τους.

Η μαμά Playmobil είχε μπει στο Arahovameteo.gr group στο facebook για να μάθει τα τελευταία νέα για τον καιρό στον Παρνασσό, ενώ την ίδια ώρα το παιδί Playmobil έψαχνε το ωραίο του κόκκινο Snowboard στην αποθήκη.

Για το σάββατο προβλέπονταν λιακάδα, φαινόμενο αρκετά συχνό στον Παρνασσό που έχει από τις περισσότερες μέρες ηλιοφάνειας σε σχέση με άλλα χιονοδρομικά κέντρα.

– Θα έχει λιακάδα, είπε η μαμά κλείνοντας το τελευταίο post του Arahovameteo.gr, ο Απόλλωνας θα βάλει πάλι το χεράκι του. Την προηγούμενη φορά που είχαν ανέβει στον Παρνασσό, η μαμά Playmobil είχε εξηγήσει στο παιδί ότι ο Παρνασσός είναι το βουνό του θεού Απόλλωνα, ο οποίος είναι ο θεός του ήλιου!

– Να πάρετε μαζί σας τις αλυσίδες, είπε ο μπαμπάς Playmobil. Ακόμη και τα 4χ4 τζιπ μερικές φορές χρειάζονται αλυσίδες στο χιόνι.

Το Σάββατο το πρωί τα 2 Playmobil ξεκίνησαν για τον Παρνασσό. Το ταξίδι των 200 χλμ. ήταν σύντομο. Η μοναδική στάση που έκαναν ήταν για μερικά λεπτά στην Αράχωβα, ένα πανέμορφο γραφικό χωριό λίγο πριν το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου αγόρασαν καφέ, τυρόπιτα και σοκολάτες για να έχουν μαζί τους στο βουνό.

Ευτυχώς ο δρόμος μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είχε αποχιονιστεί από την προηγούμενη μέρα κι έτσι έφτασαν χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς να καθυστερήσουν για να βάλουν τις αλυσίδες τους στους τροχούς του αυτοκινήτου, προκειμένου αυτό να μη γλυστράει στο χιόνι και στον πάγο.

Φόρεσαν γρήγορα – γρήγορα τον εξοπλισμό τους, μπότες, γάντια, σκουφιά κτλ, πήγαν στα εκδοτήρια εισιτηρίων όπου έβγαλαν την ημερήσια κάρτα τους και αμέσως, επιβιβάστηκαν στο σύγχρονο 8-θέσιο κλειστό αναβατήρα, ο οποίος θα τους μεταφέρει από το πάρκιν στο κύριο σαλέ, όπου βρίσκονται οι βάσεις των περισσότερων αναβατήρων.

playmobil στον παρνασσο

Η μαμά Playmobil θα κάνει Ski, ενώ το παιδί Playmobil Snowboard.

Στο Ski κατεβαίνεις τις χιονισμένες πλαγιές με 2 πέδιλα στα πόδια. Κρατώντας τα πέδιλα παράλληλα και αλλάζοντας το βάρος του σώματος μεταξύ των δυο ποδιών, με κατάλληλες κινήσεις, το σώμα στρίβει διαδοχικές στροφές έτσι ώστε να κόβει την φόρα που αποκτά από την κλίση της πλαγιάς. Στο Snowboard τα πόδια είναι σταθερά πάνω σε μια σανίδα, η οποία στρίβει στην πλαγιά με εναλλαγή του βάρος από τη φτέρνα προς τα δάχτυλα του ποδιού και αντίστροφα, με τη βοήθεια του κορμού.

Το Ski είναι πιο εύκολο ως προς τα βασικά που πρέπει να ξέρει κάποιος για να κατέβει μια πλαγιά, όμως είναι πιο δύσκολο να αποκτήσεις καλή τεχνική. Στο Snowboard από την άλλη, εφόσον αποκτήσεις τη βασική τεχνική μπορείς να φτάσεις γρήγορα σε πολύ καλό επίπεδο. Η μαμά και το παιδί Playmobil ξέρουν πολύ καλό Ski και Snowboard.

Χωρίς καμία στάση, από την κεντρική βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.950μ. (για αυτό και λέγεται 19-50), τα Playmobil επιβιβάστηκαν στο νέο σύγχρονο 6-θέσιο αναβατήρα προς τον Γεροντόβραχο, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Παρνασσός Playmobil

Από την αρχή είχαν κάνει εντύπωση στο παιδί Playmobil οι ονομασίες που είχαν δώσει στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου: Ηρακλής, Ερμής, Βάκχος, Δίας, Ήρα κ.α. Η μαμά Playmobil του είχε εξηγήσει ότι τα ονόματα αυτά προέρχονταν από την ελληνική μυθολογία.

– Μαμά τι ήταν ο Βάκχος; ρώτησε το παιδί Playmobil, την ώρα που ο σύγχρονος αποσυμπλεκόμενος αναβατήρας “Βάκχος” τους ανέβαζε προς τον Γεροντόβραχο.
– Βάκχος ήταν ένα όνομα του Θεού Διόνυσου, απάντησε η μαμά Playmobil. O Βάκχος είναι ο θεός του κρασιού, της μυστηριώδους νύχτας και ακόμη ο θεός του χειμώνα!
– Τότε ο Βάκχος ήταν το αντίθετο του Απόλλωνα, που είναι ο θεός της μέρας και του ήλιου, είπε το παιδί.
– Ακριβώς, απάντησε η μαμά. Γι’ αυτό στους Δελφούς το χειμώνα σιγούσε ο Παιάνας, δηλαδή ο ύμνος προς τον Απόλλωνα και έδινε τη θέση του στο Διθύραμβο, τον ύμνο προς το θεό Βάκχο.

Παρνασσός Playmobil

Όμως, ο γρήγορος αναβατήρας είχε φτάσει σχεδόν τα Playmobil στον Γεροντόβραχο, σε υψόμετρο 2.250 μ. Εκτός από τα ονόματα των αναβατήρων, ένα άλλο πράγμα που είχε κάνει πολύ εντύπωση στο παιδί Playmobil ήταν ο μύθος του Γεροντόβραχου.

– Γεροντόβραχο τον λένε, είχε πει η μαμά Playmobil, γιατί παλιά από τον βράχο αυτό γκρέμιζαν τους γέρους, όταν πλέον δεν μπορούσαν να εργαστούν. Τους τύλιγαν σε μια κουβέρτα και τους πέταγαν στο γκρεμό. Όταν ένα παιδί έφερε τον πατέρα του για να τον πετάξει, την ώρα που τον τύλιγε με την κουβέρτα, εκείνος του είπε: “Βάστα παιδί μου την κουβέρτα, δεν την χρειάζομαι εγώ”. “Τι να την κάνω βρε πατέρα”, αποκρίθηκε το παιδί. “Θα σου χρειαστεί και σένα, όταν γεράσεις και σε φέρει το δικό σου παιδί να σε πετάξει”, είπε ο γέροντας. Το παιδί μετάνιωσε -από φόβο- να ρίξει τον πατέρα του και γυρίσανε μαζί σπίτι. Από τότε σταμάτησαν να ρίχνουν τους γέροντες από τον Γεροντόβραχο.

Παρνασσός Playmobil

Η ώρα περνούσε ευχάριστα για τα Playmobil. Είχαν ήδη κάνει αρκετές κατεβασιές στα Κελλάρια, τα οποία είχαν αρχίσει να γεμίζουν από κόσμο.

– Νομίζω είναι ώρα να πάμε να κάνουμε λίγες καταβάσεις και στη Φτερόλακα, είπε η μαμά Playmobil.

Παρνασσός Playmobil

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ανακαινίστηκε το 2015 και απέκτησε νέα διάταξη αναβατήρων, με την οποία χιονοδρόμοι και πεζοί μπορούν να επισκεφτούν και τις δύο πλευρές του ορεινού όγκου. Η πιο οργανωμένη και πολυσύχναστη νοτιοδυτική πλευρά ονομάζεται Κελλάρια ενώ η βόρεια ονομάζεται Φτερόλακα.

Οι δυο περιοχές του ορεινού όγκου, Κελλάρια και Φτερόλακκα, συνδέονται μεταξύ τους με τον αναβατήρα Ερμή, που ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών της ελληνικής μυθολογίας.

– Εμένα μου αρέσει πολύ η θέα όταν είμαστε στον αναβατήρα Ερμή, που μας πάει στη Φτερόλακα, είπε το παιδί Playmobil, και η μαμά Playmobil χαμογέλασε καθώς και η ίδια απολάμβανε την ατερμάτιστη θέα προς την Πελοπόννησσο αλλά και προς τον Μαλιακό κόλπο.

Παρνασσός Playmobil

Ευτυχώς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων, κι έτσι ο πολύς κόσμος που μαζεύεται εκεί μοιράζεται και δεν έχει αναμονή.

Στο παιδί Playmobil αρέσουν ιδιαίτερα οι 12 “μαύρες” (δηλαδή πολύ απότομες και δύσκολες) διαδρομές με πραγματικά βαθύ φρέσκο χιόνι και η Φτερόλακα είναι ιδανική για τέτοιες βόλτες. Η αγαπημένη του πίστα είναι ο Ηνίοχος, η νούμερο 6 του Παρνασσού.

παρνασσος φτερολακκα ηνιοχος 6

Όμως η ώρα έχει περάσει.

– Καιρός να επιστρέψουμε στα Κελλάρια, να ξεκουραστούμε λίγο στο γυάλινο σαλέ, να πιούμε τον καφέ και το νερό μας, και να φάμε λίγο σοκολάτα, λέει η μαμά Playmobil.
– Θα κάνω μια τελευταία βόλτα στη Σαχάρα, λέει το παιδί Playmobil.

Η Σαχάρα είναι η μόνη πίστα που δεν έχει όνομα από την ελληνική μυθολογία. Ονομάστηκε έτσι επειδή το αχανές και έρημο λευκό τοπίο θυμίζει την έρημο Σαχάρα.

Η χιονοδρομική μέρα φτάνει προς το τέλος της. Τα Playmobil είναι κουρασμένα καθώς έκαναν καταβάσεις μέχρι τις 4:30 το απόγευμα που κλείνουν οι αναβατήρες.

Για μια ακόμη φορά πέρασαν τέλεια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Φεύγοντας, ευχαριστούν 2 κύριους από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι τους ανταποδίδουν ευγενικά τις ευχαριστίες.

Θα γυρίσουν στο πάρκιν να πάρουν το αυτοκίνητό τους, θα σταματήσουν να φάνε νόστιμα παραδοσιακά φαγητά στο Λιβάδι και θα μείνουν σε έναν ωραίο ξενώνα στην Αράχωβα για το βράδυ. Την άλλη μέρα θα γυρίσουν στην Αθήνα, έχοντας πάρει παραδοσιακά προϊόντα της Αράχωβας.


Playmobil

Τα Playmobil σχεδιάστηκαν από τον Γερμανό Χανς Μπεκ (Hans Beck, 1929 – 2009). Ο Μπεκ προσλήφθηκε από την εταιρεία Brandstätter στο Ζίρντορφ της Γερμανίας, προκειμένου να κατασκευάσει φιγούρες παιχνιδιών για παιδιά.

Ο Μπεκ αποφάσισε να σχεδιάσει ένα παιχνίδι που δεν θα είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλά παρ’ όλα αυτά θα είναι ευέλικτο. Το παιχνίδι, με 7,5 εκατοστά ύψος, θα ταίριαζε στο χέρι ενός παιδιού και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θα βασίζονταν στις ζωγραφιές των παιδιών (μεγάλο κεφάλι, πλατύ χαμόγελο, καθόλου μύτη).

“Θα ήθελα να βάλω τις μικρές αυτές φιγούρες στα χέρια τους χωρίς να λέω για το τι ήταν αυτές”, είπε ο Μπεκ. “Τα Playmobil τα δέχθηκαν με τον τρόπο που περίμενα. Δημιούργησαν μικρά σενάρια για αυτά. Δεν θα κουραστούν ποτέ να παίζουν με αυτά”.

Ο Μπεκ για τρία χρόνια εργαζόταν για να κάνει αυτό που του ζήτησε η Brandstätter.

Η εταιρεία μέχρι τότε παρήγαγε χούλα-χουπ και άλλα μεγάλα πλαστικά παιχνίδια.

Μια συγκυρία όμως εκείνη την περίοδο άλλαξε την κατάσταση και κατέστησε τα Playmobil βιώσιμο προϊόν, καθώς και το κύριο προϊόν της Brandstätter τα επόμενα χρόνια.

Το 1973 η πετρελαϊκή κρίση προκάλεσε αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Το γεγονός αυτό ώθησε την εταιρεία να στραφεί σε προϊόντα για τα οποία απαιτούνται λιγότερα στερεά πλαστικά υλικά!

Έτσι τα Playmobil άρχισαν να πουλιούνται παγκοσμίως το 1975.


Σχετικά με την ιστορία των Playmobil στον Παρνασσό

Η ενασχόληση μου με τα Playmobil ως ενήλικας άρχισε πριν λίγα χρόνια, όταν άρχισα να τα αγοράζω και να πλάθω ιστορίες παίζοντας με τον ανηψιό μου το Στέργιο (ο ίδιος ακόμα με λέει φίλο και όχι θείο <3).

Από καιρό είχα σκεφτεί τη δημιουργία μιας ιστορίας που θα έχει να κάνει με τα Playmobil και τον Παρνασσό.

Η ιστορία αυτή θα συνοδεύονταν από φωτογραφίες με τα Playmobil εν δράση σε διάφορα αγαπημένα μου σημεία στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, του οποίου είμαι πελάτης τα τελευταία 31 χρόνια, κάνοντας Ski το χειμώνα και άλλες αθλητικές δραστηριότητες το καλοκαίρι.

Μέσα από μια ιστορία θέλησα να δείξω από τη μία στους αγοραστές των Playmobil την ορεινή ομορφιά, τον Παρνασσό, το χειμερινό τουρισμό και αθλητισμό κτλ. Από την άλλη ήθελα να παρουσιάσω στους λάτρεις των ορεινών σπορ και του Παρνασσού, την ομορφιά των Playmobil.

Ελπίζω το αποτέλεσμα να πετύχει σε ένα βαθμό τον διττό αυτό σκοπό.

Υ.Γ. Τα Playmobil που συμμετείχαν στην παραπάνω ιστορία είναι τα Playmobil Family Fun: Αμάξι σκάρα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon) και μπορείς να διαβάσεις την αξιολόγησή μου για αυτό στο Skroutz.gr.

Γιώργος Κατσιάμπας
email: katsampukas[at]gmail.com
02/2018

Pansion Arahova

Οι φωτογραφίες είναι κατοχυρωμένες με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η εγγραφή, αναπαραγωγή, διασκευή και προσαρμογή τους χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού και χωρίς ρητή αναφορά στην πηγή τους (© 2018 Giorgos Katsiampas).


Όλες οι φωτογραφίες

Click για μεγένθυνση.

Leave A Comment

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Διαθέσιμο δωμάτιο σήμερα -
!

Κάνε τηλεφωνική κράτηση: 6972-400.929
Κάνε κράτηση στο booking.com

Αφορά 1 διανυκτέρευση με απευθείας κράτηση.Booking.com

Διαθέσιμα δωμάτια ΤΩΡΑ!