αραχωβα ξενωνες - αραχωβα διαμονη - αραχωβα δωματια - αραχωβα ξενοδοχεια - αραχωβα ενοικιαζομενα δωματια - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΕΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - αραχωβα ξενωνεσ - αράχωβα ξενώνεσ - αράχωβα διαμονή - αράχωβα δωμάτια - αραχωβα ξενωνας - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΩΝΑΣ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

διαμονή στην Αράχωβα – ξενώνας
αραχωβα
0 comments

Αράχωβα: Στα ύψη η ζήτηση για ενοικίαση κατοικιών. Πιθανώς φέτος η κορυφαία χρονιά για Χιονοδρόμους!

Αράχωβα

Στα ύψη είναι η ζήτηση για ενοικίαση κατοικιών τόσο στην Αράχωβα όσο και στο Λιβάδι Παρνασσού, από υποψήφιους ενοικιαστές που ενδιαφέρονται τόσο για μεσοχρόνια (σεζόν) όσο και για βραχυχρόνια μίσθωση.

Οι συνθήκες της πανδημίας που επικρατούν ωθούν τους κάτοικους, κυρίως της πρωτεύουσας αλλά και μεγάλων πόλεων, προς κοντινούς και ασφαλείς προορισμούς όπως είναι η Αράχωβα.

Το νέο στοιχείο είναι ότι οι υποψήφιοι ενοικιαστές δεν ενδιαφέρονται μόνο για το τουριστικό προϊόν, τη φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες, το υγεινό κλίμα και τα παραδοσιακά φαγητά. Υπάρχουν επίσης αρκετοί που πλέον εργάζονται εξ΄αποστάσεως, και επιλέγουν την Αράχωβα ως τον τόπο που θέλουν να περάσουν τον επερχόμενο χειμώνα και άνοιξη!

Το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς οι υποδομές και η ανάπτυξη που επιδεικνύει σταθερά η Αράχωβα εδώ και χρόνια καθιστούν σχεδόν μονόδρομο την επιλογή της.

Η ασφάλεια με ιατρικά καταστήματα και φαρμακεία, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα υψηλού επιπέδου καφέ, οι άριστες επιλογές για φαγητό κάθε ώρα της ημέρας (με take away και delivery οι περισσότερες), η κοντινή απόσταση από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα (Πάτρα, Λαμία) μέσα από εύκολο και ασφαλές οδικό δίκτυο, είναι λόγοι που δεν αφήνουν τους Έλληνες ασυγκίνητους.

Ένα ακόμη γεγονός που συντελεί σε αυτό είναι ότι η πειθαρχία και η σοβαρότητα που επιδεικνύουν οι κάτοικοι της Αράχωβας, πολίτες και επιχειρηματίες, τηρώντας όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφαλείας, έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού, καθιστώντας τον προορισμό απόλυτα ασφαλή!

Σε συνδυασμό με την οικοδομική έκρηξη που συνέβη τα χρόνια πριν την οικονομική κρίση (οι διαθέσιμες προς ενοικίαση κατοικίες δεκαπλασιάστηκαν σε μόλις 8 χρόνια!), οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές μπορούν να βρουν πληθώρα διαθέσιμων χώρων, χωρίς να χρειαστούν μια περιουσία.

«Γίνεται πανικός, αυτή είναι η λέξη που σας λέω για να σας περιγράψω ότι τόση δουλειά δεν είχαμε ούτε προ μνημονίων», λέει στο protothema.gr ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος Γιάννης Ρεβύθης.

Τρεις κατηγορίες ανθρώπων προβαίνουν σε ενοικίαση κατοικίας στην Αράχωβα, σύμφωνα με τον κο Ρεβύθη. Η πρώτη κατηγορία ενοικιάζει τη σεζόν από Οκτώβριο μέχρι και το Πάσχα. Η δεύτερη ενοικιάζει για τρεις μήνες, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Η τρίτη κατηγορία ενοικιάζει για μία εβδομάδα, είτε των Χριστουγέννων, είτε της Πρωτοχρονιάς είτε των Φώτων.

Ο όγκος συναλλαγών συγκρίνεται με εποχές προ μνημονίου, με αύξηση των τιμών και υψηλό ενδιαφέρον. Ο λόγος είναι ότι κανείς δεν προτίθεται να ταξιδέψει φέτος τον χειμώνα στο εξωτερικό και ιδιαίτερα τις μέρες των εορτών και θα προτιμήσουν να κάνουν τις χειμερινές τους διακοπές με ασφάλεια.

Χαμένοι από την συγκυρία φαίνεται να είναι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (bar, club κτλ.), καθώς οι συνθήκες λειτουργίας τους (πολλά άτομα, συγχρωτισμός) δεν είναι συμβατές με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προκρίνουν την κοινωνική απόσταση και την αποφυγή κλειστών χώρων.

24 ores stin arachova

Πιθανώς φέτος η κορυφαία σεζόν για τους Χιονοδρόμους

Από την άλλη, αβέβαιο ακόμη παραμένει το πώς θα λειτουργήσει τη φετινή σεζόν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Διαβουλεύσεις γίνονται μεταξύ της ιδιοκτήτριας Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αλλά και της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού να λειτουργήσει με όριο ημερήσιων επισκεπτών μόνο για χιονοδρομία (έως 2.000 άτομα) και με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Η χιονοδρομική βιομηχανία έχει ήδη απαντήσει με ολοκληρωμένα συστήματα απολύμανσης για κλειστές τηλεκαμπίνες, όπως αυτές του Παρνασσού. Στην εικόνα φαίνεται στιγμιότυπο από επίδειξη στον παγετώνα του Stubai (Αυστρία), που δημοσίευσε το δημοφιλές group Arahovameteo.

Η αγορά εισιτηρίου θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και η έκδοση εισιτηρίων θα σταματάει μόλις συμπληρωθεί η μέγιστη χωρητικότητα. Ταυτόχρονα, οι αναβατήρες θα λειτουργούν σε ένα ποσοστό της μέγιστης δυναμικότητάς τους, πιθανόν στο 50%.

Δεδομένου του ότι τα προηγούμενα χρόνια οι μη χιονοδρόμοι επισκέπτες ήταν πολλοί και τα κυριότερα παράπονα των χιονοδρόμων αφορούσαν σε συνωστισμό, διαμορφώνεται μια ιδανική για τους χιονοδρόμους κατάσταση.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο επομένως θα λειτουργεί με ένα μικρό ποσοστό της δυναμικότητάς του, ενώ οι τυχεροί που θα έχουν εισιτήριο για χιονοδρομία θα απολαμβάνουν σχεδόν prive πίστες!

Από την άλλη, πιθανότατα η μειωμένη προσφορά θα αυξήσει – “απλώσει” τις χιονοδρομικές ημέρες και πέραν των σαββατοκύριακων, καθώς αρκετοί θα είναι αυτοί που θα επιλέγουν πλέον και τις καθημερινές για να χιονοδρομήσουν.

Εφόσον και ο καιρός είναι σύμμαχος σε αυτό και ρίξει αρκετό και καλό χιόνι από νωρίς (Δεκέμβριο), τότε θα μιλάμε για την κορυφαία χιονοδρομική σεζόν στον Παρνασσό!

Εμείς το ευχόμαστε!

Arahova Pansion

Leave A Comment

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Διαθέσιμο δωμάτιο σήμερα -
!

Κάνε τηλεφωνική κράτηση: 6972-400.929
Κάνε κράτηση στο booking.com

Αφορά 1 διανυκτέρευση με απευθείας κράτηση.Booking.com

Διαθέσιμα δωμάτια ΤΩΡΑ!